Férfi kézi BL: a Szeged és a Veszprém is kétgólos idegenbeli győzelmet aratott

Mindkét magyar csapat kétgólos előnybe került a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

A Pick Szeged csapata a lengyel Wisla Plock otthonában kezdte meg szereplését az egyenes kieséses szakaszban. A két csapat ötödik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a magyar csapat szempontjából egy vereség, és immár négy győzelem.

A szegediek svéd csapatkapitánya, Jonas Källman nem léphetett pályára, mert kiújult a hátsérülése. A lengyeleknél a szlovén Igor Zabic és a horvát Renato Sulic hiányzott.

Csaknem hét percet kellett várni a vendégek első góljára, mert nem kezdték jól a meccset, több lövést is elhibáztak. A 15. percben Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért, mert csapata támadásban és védekezésben sem érte el a szükséges szintet (7-3). A rövid szünet nagyon jó hatással volt a játékosokra, ugyanis a folytatásban - a cseréknek és a remek védekezésnek köszönhetően - több mint tíz percig nem kaptak gólt, Mario Sostaric vezérletével egy 5-0-s sorozattal átvették a vezetést, az első félidő után pedig döntetlen volt az állás.

A második felvonásban is akadozott a Szeged játéka, több mint tíz perc alatt csak egyszer volt eredményes, és mivel a Wisla Plock ebben az időszakban is némileg pontosabbnak bizonyult, erre Pastor ismét időkéréssel reagált (18-15). Ettől újra változott a játék képe, Bodó Richárd három góljával egyenlített a magyar bajnokcsapat, majd Joan Canellas két találata következett (18-20). A 45. percben a szegediek lábsérülés miatt elveszítették irányítójukat, Dean Bombacot.

A hajrában is nagy volt a küzdelem a pályán, de a színvonal elmaradt a férfi BL-ben megszokottól. A Szeged 11 perc alatt csupán egy gólt kapott, és végül két találattal nyert, így bizakodva várhatja a visszavágót.

A Telekom Veszprém is idegenben lépett pályára vasárnap délután, a bakonyiak a portugál Sporting CP otthonából hozták el a pontokat. 

A vendégek közül Jamali Iman, a dán René Toft Hansen és a norvég Kent Robin Tönnesen hiányzott sérülés miatt. A hazaiaknál a házi gólkirály, a spanyol balátlövő Carlos Ruesga nem játszhatott, aki 2013 és 2015 között éppen a Veszprémet erősítette.

Némi meglepetésre jobban kezdtek a portugálok (3-0), mert pontosabban lőttek és hatékonyabban védekeztek. A veszprémiek két büntetőt is kihagytak, majd Manuel Strlek vezérletével fordítottak, ám erre egy újabb 3-0-s sorozattal reagált a Sporting. A hazaiaknál a szlovén Aljosa Cudic bravúrosan védett, magyar oldalon viszont Sterbik Árpádot lecserélték, és Mikler Roland állt a kapuba.

A BL csoportkörének alsó ágáról érkezett portugálok több látványos gólt dobtak távoli átlövésből, ennek köszönhetően a szünetben egy találattal vezettek.

A második felvonás elején ismét egyenlítettek a vendégek, ám egy 3-0-s sorozattal megint a felszabadultabban kézilabdázó, taktikusabb Sporting állt jobban. A 48. percben lendületbe került a Veszprém, és egy 6-1-es széria végén kettővel vezetett, és ezt nagy küzdelemben, Sterbik védéseinek is köszönhetően sikerült megtartania a hajrában.

A hazaiak legeredményesebb játékosa a román Valentin Ghionea, a Szeged korábbi légiósa volt hét góllal.

Férfi Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzés:
Orlen Wisla Plock (lengyel) - MOL-Pick Szeged 20-22 (10-10)
Sporting CP (portugál)-Telekom Veszprém 28-30 (15-14)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?