Halep és Niculescu is továbbjutott a harmadik fordulóba Miamiban

Simona Halep és Monica Niculescu továbbjutott a Miamiban zajló, 9 millió dollár összdíjazású keménypályás tenisztorna női versenyének harmadik fordulójába, Mihaela Buzărnescu viszont búcsúzik a küzdelmektől. 

A tornán másodikként kiemelt Halep könnyedén, 6:1, 6:3-ra győzte le az amerikai Taylor Townsendet (WTA-96.), mindössze 63 perc játék után. A román lány jól szervált, egy ászt ütött és négy kettős hibát vétett. Simona következő ellenfele a szlovén Polona Hercog lesz (WTA-93.), aki a japán Miszaki Doit búcsúztatta. 

A selejtezőkből érkezett Monica Niculescu (WTA-138.) csaknem három órán át tartó, maratoni mérkőzésen meglepetésre 7:6 (0), 4:6, 6:2-re legyőzte péntek este a világranglista 17. helyét elfoglaló spanyol Garbine Muguruzát. Következő ellenfele a dán Caroline Wozniacki (WTA-13.) lesz, aki ellen kilencszer lépett pályára eddig Niculescu, és mindannyiszor vereséget szenvedett. 

 

A világranglista 32. helyét elfoglaló Mihaela Buzărnescunak nem sikerült a továbbjutás, 7:6 (7), 6:1-re győzte le őt a második körben a francia Alize Cornet (WTA-53.). A román lány tizenegy mérkőzést játszott eddig ebben az évben és tíz alkalommal vereséget szenvedett. A miami tornán nyújtott teljesítményéért 26.430 dolláros pénzdíjat és 35 ranglistapontot kap. 

Kapcsolódók

Kimaradt?