A Kolozsvári CFR visszahozta Kínából Dan Petrescut?

A bukaresti és kolozsvári média egybecsengő információi szerint a Kolozsvári CFR visszahívta Kínából azt a Dan Petrescut, aki tavaly bajnoki címet szerzett a fellegvári alakulattal, majd zsíros szerződést írt alá a kiesés ellen menekülni akaró Kujcsou Hengfeng csapatával.

A vasutas alakulat egyelőre még nem erősítette meg a hírt.

Sajtóinformációk szerint Petrescu 3 éves szerződést írt alá a CFR-rel és már pénteken délután munkába áll, amikoris délután 4 órától edzést vezényel a fellegváriaknak. Első felkészülési mérkőzését vasárnap tudhatja le, amikor - a válogatott mérkőzések miatt szünetel a Liga 1 - a CFR barátságos összecsapásra hívta ki a Medgyesi Gaz Metant. Március 30-án mutatkozhat be hivatalos találkozón, amikor a CFR a Constantin Rădulescu stadionban fogadja a felsőházi rájátszás 3. fordulójában az Astra Giurgiut. 

Mint ismeretes, Dan Petrescu tavaly nyári távozása után a CFR kispadjára Edward Iordănescu ült le, aki csak három találkozón vezethette a csapatot. A volt szövetségi kapitány fiát Toni Conceicao váltotta, akit úgy menesztettek a csapattól, hogy az a tabella élén állt. Ezután ideiglenes megbízással Alin Minteuan, az egyesület Liga 3-as csapatának edzője ült le a kispadra, aki hibátlan mérleggel, 5 győzelemmel büszkélkedhet. 

A sajtó úgy tudja, hogy Dan Petrescu havi 20 ezer eurós fizetésért volt hajlandó visszaköltözni Kolozsvárra.

A Kolozsvári CFR jelenleg 33 ponttal vezeti a Liga 1 felsőházi rájátszásának tabelláját a 29 pontos CSU Craiova és a 28 pontos FCSB előtt.

Kapcsolódók

Kimaradt?