Irina Begu drámai vereséget szenvedett Miamiban Bianca Andreescutól

Irina Begu vereséget szenvedett a Kanadát képviselő Bianca Andreescutól a Miamiban zajló, 9 millió dollár összdíjazású keménypályás tenisztorna női versenyének első fordulójában. Monica Niculescu továbbjutott a második körbe, Simona Halep péntek este lép először pályára a tornán. 

A világranglista 70. helyét elfoglaló Begut három szettben, 4:6, 7:6 (2), 6:2-re győzte le az idei szezon nagy revelációja, a román származású, de kanadai színekben játszó Bianca Andreescu, aki szombaton elhódította a trófeát Indian Wellsben. Begu megnyerte az első játszmát, majd 5:1-re vezetett a másodikban, 5:2-nél azonban Andreescu mérkőzéslabdát hárított, megnyert sorozatban öt gémet, és bár Begunak sikerült kiharcolnia a rövidítést, azt végül Andreescu nyerte, és a döntő szettet is sikerült hoznia 6:2-re. 

Irina Begu így búcsúzik a küzdelmektől, Monica Niculescu (WTA-138.) azonban a második körben folytathatja, miután az első fordulóban 6:1, 6:2-re felülmúlta a szlovén Tamara Zidanseket. Niculescu következő ellenfele a spanyol Garbine Muguruza (WTA-17.) lesz. 

A második fordulóban csatlakozik a küzdelmekhez Simona Halep is, akinek az amerikai Taylor Townsendddel (WTA-96.) kell megküzdenie a továbbjutásért. Ők két alkalommal találkoztak eddig a pályán, mindkétszer a román lány nyert. 

Kapcsolódók

Kimaradt?