Erste Liga: egyenlített a Csíkszeredai Sportklub

A Csíkszereda 5-3-ra legyőzte az Újpestet a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, így 2-2-re módosította az állást az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Az edzők nem változtattak csapataik összeállításán, viszont Szilassy Zoltán megvariálta a sorokat. A találkozó gyors gólváltással indult: Varga Arnold emberelőnybe vezetéshez juttatta az UTE-t, aztán 44 másodperccel később Valchar egyenlített. Az első harmad folytatásában négyszer játszhatott 5 a 4 ellen a Sportklub, a negyedik lehetőségét kihasználta, Taratuhin góljával fordított a csíki együttes. Két perc múlva Valchar meglőtte önmaga 2., csapata 3. gólját, így 3-1-es hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A Csíkszereda komoly fölényben játszott, 27:6-ra nyerték az első húsz perc kapura lövési mutatóját.

A második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott. A harmad áthúzódó UTE-előnnyel indult, a lila-fehérek nem éltek a lehetőséggel. A következő fórral már igen: a tavaly még az újpestieknél játszó Becze térdhasználatért kapott kisbüntetést, az előnyt Benk révén használta ki az UTE. A mérkőzés felénél Benk visszaadta a gólpasszt Vincze Péternek, aki egyenlített. Úgy tűnt, döntetlen állással jön el a második szünet, nem így történt. A harmad utolsó percében Varga szabálytalankodott, Taratuhin 6 másodperc alatt gólra váltotta a fórt. A záró felvonás első felében mindkét csapat kihagyott 1-1 emberelőnyt. A végjátékban az UTE hajtott az egyenlítésért, Szilassy az utolsó előtti percben lehozta Duscheket és időt kért. Az üresen maradt kapuba Valchar betalált, így mesterhármasig jutott és beállította az 5-3-as végeredményt.

Mestermérleg
Vaclav Novak, Csíkszeredai Sportklub: – Vasárnap azt mondtam, hogy a második és a harmadik harmad volt remek és az első volt rosszabb, most épp a fordítottja történt. Pozitívan kell felfogni a dolgokat, most kezdődik az elődöntő, amelyet meg szeretnénk nyerni. A tempó jó volt, a csapatba sok energia van. Az a fontos, hogy a fejek tiszták maradjanak, mert ha a fejek a helyükön vannak, akkor a láb is megy előre.
Szilassy Zoltán, Újpest: – Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt, amelyen a közönség jól szórakozhatott. A második harmadban pedig a hazai szurkolók nagyon aggódhattak. Fantasztikusan jégkorongoztunk a második és a harmadik 20 percben, de eléggé vallásos nevelést kaptam és hiszek abban, hogy amennyiben nem dolgozol meg végig a munkáddal, akkor a Jó Isten megbüntet. És sajnos az első harmadot mi elloptuk magunktól. Nagyon gyengén játszottunk ekkor, nem korcsolyáztunk eleget, fegyelmezetlenek voltunk és az ellenfél ezeket megbosszulta kiváló képességű légiósai által. Visszajöttünk, de ha komolyan végigdolgozzuk ezt a hatvan percet akkor tudunk nyerni. Ez otthon bebizonyosodott. Remélem a fiúknak ez egy jó lecke volt és érezték önmagukon azt, hogy amikor elkezdtük azt hokizni, amit kell akkor gyakorlatilag az ellenfél folyamatosan nyomás alatt volt. A második harmad végén egy rossz ütemben kapott hátrány után tudták bevinni a győztes találatot, de helyzeteink alapján megnyerhettük volna még ekkor is a meccset. Aki azt gondolta, hogy ez egy sima széria lesz ide vagy oda, az téved, de sokan ezt nem gondolhatták. Most sokkal élesebbre fordul a párharc.

A párharc eddigi négy találkozóját a házigazda nyerte meg, az ötödik felvonásra szerdán, Budapesten kerül sor.

Erste Liga, elődöntő, 4. mérkőzés:
Csíkszeredai Sportklub-UTE 5-3 (3-1, 1-2, 1-0)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?