Erste Liga – Szépített a Csíkszereda

A Csíkszeredai Sportklub otthon 4-1-re legyőzte az Újpest együttesét a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, így az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcában 2-1-re felzárkózott.

Ellentétes meccseket tudott le Újpesten a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga elődöntőjében, amelyen mindkétszer vereség lett a vége. Köszönhetően leginkább annak, hogy a lilák parádés védekezést mutattak be és jól zárták a kapujuk előtti területeket. A Vaclav Novak-Hozó Levente edzőpárosnak pedig föltétlen ki kellett valamit találjanak. És ki is főzték a megoldást: alaposan felborították a sorokat és csak a védő párokat hagyták egyben.

Némi meglepetésre pedig oda-vissza hokit játszottak a felek a párharc harmadik felvonásának első harmadában. Helyzetek mindkét oldalon akadtak szép számmal, hogy a vendégek a 10. percben hatalmas lehetőséghez jussanak. Kettős emberelőnyben előbb Benk nm tudott az üres kapuba találni, majd Lundström védett bárdal egy nagyot. A hátrányt bár kivédekezte a Sportklub, de érezhetően sok energiát kivett a csapatból és ezt megérezte az Újpest. Támadásaik viszont nem értek célt. A harmad végén pedig Rokaly Szilárd hagyott ki egy hatalmas lehetőséget.

A második felvonásra egy hihetetlenül akaratos hazai csapat korcsolyázott ki. Sokszor már a vendégek harmadában kitámadtak alaposan meggyűjtve az újpestiek baját. Az elszántság az elején csak helyzeteket vagy ziccereket hozott, mígnem Rokaly Szilárd végül megtörte a jeget. Folytatódtak a hazai rohamok, hogy Krasznoszlobodcev a vasat faragja szét, majd Duscheken állt vagy bukott minden. A meccs felénél szűk fél percre kettős előnybe került a Sportklub, amelyet még nem, de a sima fórt már kihasználta. Becze zseniális passzát Valchar lőtte be. Pár perc múlva pedig Krasznoszlobodcev kapu mögül visszatett pakkját Anyiszin varrta fel. Romokban volt az Újpest.

Az utolsó felvonásban viszont megkapták a lehetőséget a vendégek. Sorra kapták az előnyöket, de fantázia nélkül oldották azokat meg. Öt az ötben pedig a hazaiak voltak fölényben sőt az utolsó öt percben tapintható volt, hogy az Újpest feladta, de a Sportklub is belenyugodott már. Ennek ellenére az utolsó ásfél percre maradt egy kihagyott Stefishen rávezetés, majd egy-egy gól.

Folytatás hétfő este 18.30 órától, ahol a Sportklub az egyenlítésért, míg az Újpest a meccskorongért küzd.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Újpest 4–1 (0–0, 3–0, 1–1)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?