Liga 1: győzelemmel tért haza tengerparti portyájáról a Kolozsvári CFR

Ötödik mérkőzésén is győzelemre vezette tanítványait Alin Minteuan, a Kolozsvári CFR ideiglenesen megbízott edzője. A vasutasok szombaton este a tengerparti Ovidiuban győzték le Adrian Paun 73. percben lőtt góljával a FC Viitorul alakulatát.

Egyelőre hibátlanul robog ötödik bajnoki címe felé a Kolozsvári CFR, amely a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásának 2. fordulójában a FC Viitorul vendégeként lépett pályára.

Alin Minteuan ideiglenesen megbízott edzőt dolgát nehezítette, hogy a mérkőzés előtti utolsó edzésen lesérült a csapat gólkirálya, George Tucudean, akinek a helyére - nagyon jó érzékkel - Adrian Paunt küldte pályára.

A vasutasok a tengerparti mérkőzésen is hozták formájukat, a CFR legnagyobb erőssége ebben a szezonban a betonerős védelme volt, a bajnokság kezdete óta eltelt 28 forduló alatt mindössze 16 gólt kapott a csapat. A CFR ellenfelei abban a tudatban futnak ki a pályára, hogy egy bekapott gól jó eséllyel vereséget is jelent a vasutasok ellen.

A mérkőzés elején több veszélyes helyzetet is kidolgozott a FC Viitorul, de lövésig egyetlen alkalommal sem jutott Gheorghe Hagi csapata. Az első félidő legnagyobb gólszerzési lehetőségét Alexandru Ionita puskázta el a 28. percben, amikor Cojocaru nagy bravúrral védte lövését. A második félidőben is a vendégek voltak veszélyesebbek, ugyanaz a Ionita maradt egyedül a tizenhatosban a Viitorul kapusával, aki szépen blokkolta a csatárt. A 73. percben viszont már tehetetlen volt Cojocaru, amikor Paun kapott szép labdát Djokovicstól és pattogtatott lövése becsapta a Viitorul kapusát.

A megszerzett előny birtokában a Kolozsvári CFR befagyasztotta a mérkőzést és 33 pontjával magabiztosan vezeti a felsőházi rájátszás tabelláját.

Liga 1, play-off, 2. forduló
Sepsi OSK-CSU Craiova 0-1
FC Viitorul-Kolozsvári CFR 0-1
Astra Giurgiu-FCSB (vasárnap, 20.30)

Kapcsolódók

Kimaradt?