Erste Liga: nem hibázhat hazai jégen a Sportklub

Összesítésben 2-0-ás hátrányba került Újpesten a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. Ezt kéne az elkövetkezendő két napban - vasárnap és hétfőn - kiegyenlíteni.

Azzal a céllal utazott el a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata még a hét közepén az Újpest otthonába az Erste Liga elődöntőjére, hogy elveszi a hazaiak pályaelőnyét. Ehhez a legközelebb az első találkozó első két harmadában jártak a fiúk, amikor számtalan lehetőséget kihagytak, ám mégis a hazaiak mentek el egy góllal. Innentől kezdve pedig okos játékkal a lilák megtartották előnyüket. A második meccsre a hazaiak tudtak jobban tanulni az első tapasztalataiból és ezzel lett kettő oda.

Most viszont ki kell élvezni a hazai pálya nyújtotta előnyét a kék-fehéreknek. Ehhez pedig tanulni kell az első két meccs tapasztalataiból. Sok van belőle és Hozó Levente ki is emelte azokat a mérkőzések utáni nyilatkozatokban. Mint mondta, a legnagyobb probléma, hogy a vendégek remek védekezésének ellenszerét nem igazán találja a kék-fehér csapat. Rengeteget blokkolnak, jól védik a kapujuk előtti területet olyannyira, hogy a kipattanókra oda sem lehet érni. Mindezekből fakadóan nem igazán van minőségi lövés a kapura.

Ha ennek az ellenszerét sikerülne megtalálni, akkor minden bizonnyal ott lesz a lehetőség arra, hogy a hazai találkozóit behúzza a Sportklub. Minden megvan a csapatban és a keretben, ami ehhez szükséges és a srácok is képesek hatalmas melót, illetve pluszt beletenni, hogy a párharc szépen alakuljon.

A vasárnapi és hétfői találkozó egyaránt 18.30 órától kezdődik és azt a sportclub.liveevent.org oldalon élőben lehet követni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?