Liga 1: elvitte a három pontot Háromszékről a CSU Craiova

Második mérkőzését is elvesztette a Sepsi OSK a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásának második fordulójában. A háromszékiek ez alkalommal is egy olyan csapattól, a CSU Craiovától kaptak ki 1-0-ra, amely a bajnoki címre hajt.

Eugen Neaoge tanítványai bizakodva futottak ki a Szemerja úti stadion gyepére, ugyanis az alapszakaszban egy győzelemmel és egy döntetlennel törtek borsót a jóval esélyesebbnek tartott oltyán csapat orra alá.

A rájátszás első fordulója nem egyformán sikerült a két csapat számára, egyfelől a Sepsi OSK 3-1-re kikapott Kolozsváron a címvédő CFR-től, másfelől pedig a Craiova 1-0-ra nyerni tudott saját közönsége előtt az Astra Giurgiu ellen. Az oltyánok ezzel a győzelmükkel megelőzték a tabellán a FCSB-t és a listavezető vasutasok fő üldözőjévé léptek előre.

Ilyen előzmények után Devis Mangia csapata rendkvíül motiváltan érkezett az ünnepi ruhába öltözött Sepsiszentgyörgyre és remélte, hogy képes lesz elvinni a 3 pontot.

A találkozó első helyzete a házigazdáké volt, amikor Florin Ștefan tört kapura és kevéssel mellé lőtt. Nem így a vendégek, akik első gólszerzési lehetőségükkel élni is tudtak: egy pontrúgás után Renato Kelics küldte kapura a labdát fejjel, Niczuly csak előre tudta tolni a játékszert, amit a második hullámban érkező berobbanó Mateiu besodort a háromszékiek kapujába.

A mérkőzés képe ezek után sem változott meg, a Craiova játékosai több veszélyes gólhelyzetet is kidolgoztak, de előnyüket nem tudták növelni.

A találkozó végül 1-0-s vendéggyőzelemmel ért véget, és ez azt jelenti, hogy a Craiova 1 pontra megközelítette a tabellán a szombaton este idegenben, a FC Viitorul vendégeként pályára lépő Kolozsvári CFR-t. A Sepsi OSK pedig 19 pontjával maradt a tabella 6. helyén.

Liga 1, play-off, 2. forduló

  • Sepsi OSK-CSU Craiova 0-1
  • FC Viitorul-Kolozsvári CFR (szombat, 20.30)
  • Astra Giurgiu-FCSB (vasárnap, 20.30)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?