Európa-liga - Arsenal-Napoli párharc az elődöntőért

Az angol Arsenal és az olasz Napoli párharca lesz a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének slágertalálkozója.

A pénteki nyoni sorsoláson az is eldőlt, hogy az első mérkőzést annak ellenére az angolok otthonában rendezik, hogy eredetileg ők a második összecsapáson lettek volna a pályaválasztók. Ennek az az oka, hogy az európai szövetség (UEFA) döntése értelmében a két londoni együttes, az Arsenal és a Chelsea nem játszhat ugyanazon a napon otthon, és mivel a Premier League előző kiírásában Unai Emery csapata végzett hátrébb, így neki kell hazai környezetben kezdenie a negyeddöntőt.

Összekerült a versenyben maradt két spanyol együttes, a Villarreal és a Valencia, míg az ötszörös első Sevillát kiejtő cseh Slavia Praha a Chelsea-vel találkozik.

A negyedik párban az Eintracht Frankfurt a Benficával csap össze úgy, hogy az első mérkőzést a lisszaboniak otthonában rendezik.

A sorsoláson eldőlt az is, hogy az elődöntőben az Arsenal-Napoli párharc továbbjutója a spanyol csata győztesével találkozik, míg a másik párosításban a prágai együttes vagy a Chelsea játszhatja hazai pályán a második meccset.

A negyeddöntőben az első meccseket április 11-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. Az elődöntő játéknapjai május 2. és 9., a döntőt május 29-én Bakuban játsszák.

A negyeddöntő párosítása:
Arsenal (angol)-SSC Napoli (olasz) (1.)
Villarreal CF (spanyol)-Valencia CF (spanyol) (2.)
Benfica (portugál)-Eintracht Frankfurt (német) (3.)
Slavia Praha (cseh)-Chelsea (angol) (4.)
Az elődöntőben:
az 1. negyeddöntő győztese-a 2. negyeddöntő győztese
az 3. negyeddöntő győztese-a 4. negyeddöntő győztese

Kapcsolódók

Kimaradt?