Erste Liga: ugyanazon forgatókönyv szerint kapott ki a Sportklub


-A A+

Az UTE magabiztos játékkal, ezúttal is három góllal verte a Csíkszeredai Sportklubot az Erste Liga elődöntőjében.

Óvatosan kezdtek a csapatok, aztán a harmad második felére felpörgött a játék, és ez gólokban is megmutatkozott. A 14. percben az UTE került előnybe, miután Huba lőtt be egy elé pattanó korongot. Egy percet sem kell várni az újabb hazai gólra, és ezúttal is második szándékból volt eredményes az Újpest, ezúttal Kocsis révén. Egy perccel később jött a szeredai válasz, Bíró Tamás lőtte be Rokaly Szilárd passzát.

A második harmad áthúzódó vendég kiállítással indult, és mivel még a Valchar és Rusk összeakaszkodása miatt megítélt páros büntetésből is volt hátra, négy a három elleni játék zajlott. Ezt pedig gyorsan kihasználta az UTE: Huba lőtt, a kapu előtt pedig Stefishen ért bele. A folytatásban a hazaiak akarata érvényesült, a Sportklub ezúttal nem tudta átvenni az irányítást. Egymás után jöttek az újpesti helyzetek, még emberhátrányban is volt ziccere a csapatank. A csíkiak még egyszer fórba kerültek a harmadban, de ezzel sem tudtak élni.

Az utolsó játékrész elején kettős fórba került a Szereda, de Duschek vezetésével jól védekeztek a hazaiak. Az UTE a továbbiakban is okosan őrizte előnyét, az ellenfél pedig ezúttal nem találta ennek a játéknak az ellenszerét. A hajrában időt kért a Sportklub, aztán Lundström is lejött, ám Ropret korongszerzése után Stefishen zárta le a meccset.

Nyilatkozatok
Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “Nagyszerűen reagáltak a srácok a szerdai meccsre, nagyon sokat léptünk előre ahhoz képest. Sikerült megfognunk a Csíkszereda néhány kulcsjátékosát, remekül dolgoztak a játékosok mind a három zónában. Természetesen még innen is lehet és kell is előrelépni, hiszen például sokat voltunk emberhátrányban, de ez után a meccs után igazán nem lehetünk elégedetlenek.”
​Hozó Levente, másodedző, SC Csíkszereda: “Ahogy szerdán, úgy ezúttal sem sikerült pozíciókhoz jutnunk a kapuk előtt. Többet lőttünk ugyan kapura a saját statisztikáink szerint, mint az ellenfelünk, de ezek jó része nem volt igazán minőségi lövés, nem tudtuk a kapusukat kihozni a komfortzónájából. Az UTE fizikailag is egyértelműen fölénk kerekedett. Két hazai mérkőzés jön, megpróbálunk mindent megtenni, hogy azokat a magunk javára fordítsuk.”

Az UTE így 2-0-ra vezet összesítésben. A párharc vasárnap folytatódik a Csíkszereda otthonában.

 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X