Hazai pályán kapott ki a Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klub

Hazai pályán szenvedett 5 gólos vereséget csütörtökön a Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klub a Naţional Râmnicu Vâlceától a női A-osztályos bajnokság C-csoportjának 24. fordulójában. A lelkes hazai fiatalok néhány egészen kiváló egyéni teljesítménynek köszönhetően megnehezítették az ifjúsági válogatottakkal felálló olténiai csapat dolgát.

Milyen is egy másodosztályú női kézilabda mérkőzés hangulata? Keresve sem lehetett volna jobb alkalmat találni, hogy ezt megtapasztaljuk, mint az egykori 18-szoros román rekordbajnok, EHF-kupa győztes, Bajnokok Ligája döntős Olthim utódjának székelyudvarhelyi fellépése.

A mérkőzés változatos, meglepően színvonalas játékot hozott, itt is ott is szép gólok estek. Bár a hazaiak szinte végig 3-4 gólos hátrányban voltak, lelkesedésük egy pillanatig sem hagyott alább, amit a nézők hangos biztatással jutalmaztak. A tapsot sokszor a hazaiak fiatal edzője, Mester Zsolt indította el, jelezve, szüksége van tanítványainak a szurkolóktól érkező plusz energiákra. Zsolt egyébként párjával, Mester Noémivel együtt a csapat motorja, mindenese, éltetője. Kettejük fáradozása nyomán létezhet Székelyudvarhelyen ilyen szintű női felnőtt kézilabda csapat.

A félidőre négygólos különbséget alakított ki a láthatóan fizikai fölényben lévő Olt parti együttes, amit a befejező játékrészben még megtoldott eggyel. A második felvonásban is volt minden, amit a sportág kedvelői kívánhattak: gyors indításokból született látványos gólok, még látványosabb kapusbravúrok, kihagyott és bedobott hétméteresek és remek küzdelem. Külön ki kell emelnünk Bálint Anna elképesztő teljesítményét a hazai kapuban: 18 védéssel mutatta meg tehetségét, de nem mehetünk el szó nélkül Bálint Noémi 7, Kerekes Éva 6 gólja mellett sem.

A mérkőzés után Mester Zsolt elmondta, bizonytalan az SzNKK helyzete, nem biztos, hogy a következő szezonban ilyen szinten tudnak felnőtt csapatot indítani a bajnokságban. A látottak alapján azt mondhatjuk, kár volna, ha nem folytathatnák a másodosztályban a székelyudvarhelyi lányok.

Női A-osztályos bajnokság, C-csoport, 24. forduló

Városi Sportcsarnok, 110 néző. Vezette: Balate Daniel és Szabó Károly (Brassó).

SZÉKELYUDVARHELYI NŐI KÉZILABDA KLUB–NAȚIONAL RM. VÂLCEA 21–26 (11–15)

SZNKK: Bálint Anna (18 védés/ 26 kapott gól) – Bálint Noémi 7, Mester Noémi 2, Bálint Boglárka 1 (1), Lukács 1 (1), Kerekes 6, Sándor 1. Csere: Fekete 1, Major 1, Nagy 1, Szász. Vezetőedző: Mester Zsolt.

RM. VÂLCEA: Dulgheriu (9 védés / 10 kapott gól) – Necula, Mincu 3, Vâlcan 7 (2), Bălăceanu 5, Șchiopu, Marin 2 (1). Csere: Rus (3/11) – Matei 2, Hărdăuț 4, Matei 2, Ciui. Vezetőedző: Cîtu Mirela.

Az eredmény alakulása: 4. p.: 1–2, 10. p.: 4–4, 14. p.: 5–6, 20. p.: 6–9, 28. p.: 11–13, 37. p.: 14–19, 43. p.: 18–22, 47. p.: 19–23, 53. p.: 20–23, 58. p.: 20–25.

Kiállítások: 2, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 5/2 ill. 8/4.

Kapcsolódók

Kimaradt?