Erste Liga: az Újpest jutott előnyhöz az elődöntő első mérkőzésén

A hatékonyabban játszó Újpest 4-1-re nyert a Csíkszeredai Sportklub ellen az Erste Liga elődöntőjének első meccsén. 

Az elődöntő első meccsén óvatosan kezdtek a felek, az első nagy helyzet Krasznoszlobodcev előtt adódott, de szólóját, majd a kipattanót sem tudta a kapuba juttatni. Az UTE is felpörgött, és ez helyzetben is megmutatkozott. A hazaiak emberelőnybe kerültek, és bár még ebből nem tudtak veszélyeztetni, de aztán kettős fórban támadhattak 40 másodpercig, amiből már megszerezték a vezetést: Varga Arnold vette be a kaput. Nem sokkal később a Csíkszereda is emberelőnyben játszhatott, de nem tudott veszélyt kialakítani. A harmad végén Panov megsérült, és később sem tudta folytatni a játékot.

A második harmad elején megnyomta a Sportklub, alaposan megdolgoztatva Duscheket. Az egyenlítés a 26. percben jött össze, emberelőnyben Krasznoszlobodcev hatalmas gólt szerzett. Az UTE ennek hatására nagyobb tempóra kapcsolt, és voltak is helyzetei, ám a kapu előtt rendre rossz megoldást választottak. Az utolsó percben visszavette a vezetést az Újpest, miután Csányi váratlanul lőtt, és ez meglepte Lundströmöt.

Az utolsó játékrészt a hazaiak kezdték jobban, de aztán szeredai helyzetek következtek. A vendégek fokozatosan átvették az irányítás, az UTE pedig kontrákból veszélyeztetett, de egy ilyen akció végén Stefishen begyötörte a harmadik gólt az 55. percben. A Csíkszereda emberhátrányba került az 57. percben, így saját dolgát nehezítette meg. A végén lehívták kapusukat a vendégek, ám a korong az UTE-hez került, és Stefishen passzából Vincze, akit a negyeddöntő legjobbjának választottak, megszerezte a mindent eldöntő találatot.

A második mérkőzést csütörtökön rendezik a Megyeri úton, aztán vasárnap és hétfőn Csíkszeredában játszik a két együttes.

Az Erste Liga másik elődöntőjében a Ferencvárosi TC már 2-0-ra vezet a Debreceni EAC ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?