Bajnokok Ligája: a Barcelona és a Liverpool is negyeddöntős

Negyeddöntőbe jutott a Barcelona és a Liverpool szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután a nyolcaddöntő visszavágóján előbbi otthon 5-1-re legyőzte a Lyont, utóbbi pedig a Bayern München vendégeként nyert 3-1-re.

A müncheni összecsapást a Bayern kezdte jobban, de helyzetet nem tudott kidolgozni. Ezt követően kiegyenlítődött a mezőnyjáték, majd a 26. percben Sadio Mané villanásával a vendégek szereztek vezetést. Magabiztosabbá vált a Liverpool, amelynek lendületét a 39. percben Joel Matip öngólja törte meg.

A szünet után nagy iramú játék zajlott a pályán, bár a vendégek - amikor csak lehetett - igyekeztek lassítani a tempón. A 69. percben Virgil van Dijk szöglet után fejjel talált be a hazaiak kapujába. A bajorok számára sietőssé vált a játék, de a kapkodást okosan használták ki a vendégek, akik Mané második góljával végleg eldöntötték a továbbjutást.

A játéknap másik találkozóján a Barcelona azonnal nekiesett a Lyonnak, az óriási hazai mezőnyfölény helyzetekben is megmutatkozott, így a katalánok 2-0-s előnnyel vonulhattak pihenőre. Teljesen váratlanul szépített a Lyon az 58. percben - Lucas Tousart volt eredményes -, de a Barcelona tudott újítani, és újabb három góllal bebiztosította nyolc közé jutását.

A negyeddöntő sorsolását pénteken Nyonban rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Bayern München (német)-FC Liverpool (angol) 1-3 (1-1)
Továbbjutott: a Liverpool, 3-1-es összesítéssel.
FC Barcelona (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 5-1 (2-0)
Továbjutott: a Barcelona, 5-1-es összesítéssel.

Kapcsolódók

Kimaradt?