Bejutott Simona Halep az Indian Wells-i torna harmadik fordulójába

Bejutott Simona Halep az Indian Wellsben (USA, Kalifornia) zajló kemény pályás tenisztorna női versenyének harmadik fordulójába, miután 6:2, 6:4-re legyőzte a cseh Barbora Strycovát (WTA-50.). A világranglista második helyét elfoglaló román lánynak – aki 2015-ben megnyerte az Indian Wells-i tornát – egy óra és 26 perc játék után sikerült nyernie a pénteki mérkőzésen. 

Halep kezdte jobban a találkozót, 2:0-ra vezetett, aztán elvesztette adogatását, de sikerült összekapnia magát, elhúzott 4:1-re, és végül 6:2-re nyerte a szettet. A második játszmában 1:0-ra, majd 3:1-re is vezetett a román lány, majd picit visszaesett a játéka, Strycová kétszer is elvette adogatását és egyenlített 4:4-re, a végjátékban azonban Simona bizonyult jobbnak és 6:4-re hozta a szettet.

A harmadik fordulóban a selejtezőből érkező Katerina Kozlova lesz Halep ellenfele. Az ukrán játékos a fehérorosz Aljakszandra Szasznovicsot búcsúztatta pénteken 6:4, 2:6, 6:0-s győzelemmel. Simonának ez lesz az első találkozója a világranglista 114. helyén álló, 25 éves Kozlovával.

Mihaela Buzărnescu (WTA-31.) 6:2, 6:2-es sima vereséget szenvedett az ausztrál Daria Gavrilovától (WTA-53.), így ő egy mérkőzés után búcsúzik a tornától. A részvételért 26.430 dolláros pénzdíjat és 35 ranglistapontot kap.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?