Női kosár: kettős győzelemmel jutott Final Fourba a Sepsi-SIC

A címvédő Sepsi-SIC kiharcolta a négyes döntőbe jutást, miután a Román Kupa negyeddöntőjének visszavágóján 68–56 (17–13, 16–13, 22–11, 13–19) arányban győzött az Aradi ICIM vendégeként a Victoria Sportcsarnokban. A zöld-fehérek összesítésben 158–111-re nyerték meg a párharcot.

A Zoran Mikes irányította csapat 35 pontos előnyből várta a visszavágót, végül pedig kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé. A címvédő a mérkőzés első percében nem talált a gyűrűbe, a házigazdákat Miljana Dzombeta juttatta vezetéshez, majd a zöld-fehérek részéről Kristina Topuzovic egyenlített. A Maros-parti gárda nem sokkal később Anamaria Ciotirtriplájával öt pontra növelte előnyét, viszont az ICIM ezt követően több mint négy percig nem szerzett újabb kosarat, így a Sepsi-SIC Kristina Higgins és Peyton Whitted palánk alatti játékának köszönhetően átvette a vezetést, amelyet a mérkőzés végéig nem engedett ki a kezéből.

A második felvonás elején kiegyenlített játékot produkáltak a csapatok, majd Ioana Ghizilă egy betörés során sérülést szenvedett, és tovább nem tudott játszani. A folytatásban a zöld-fehérek Annemarie Gödri-Părău találataival és Kovács Renáta hárompontosával kilenc pontos előnyt építettek ki, azonban a szünetig az aradi együttes faragott a hátrányából (26–33).

A harmadik felvonásban teljes mértékben a Sepsi-SIC akarata érvényesült, támadásban és védekezésben is ellenfele fölé kerekedett, Anca Șipoș pedig a hárompontos vonal mögül kétszer is eredményes volt, így Arad az utolsó tíz percnek 18 pontos hátrányból vágott neki. A negyedik negyedben mindkét gárda sokat hibázott, pontatlanul céloztak, az eladott labdák száma is megnőtt, a mérkőzés színvonala csökkent, azonban mindezek a címvédő továbbjutását nem veszélyeztették.

Román Kupa, negyeddöntő 
Aradi ICIM–Sepsi-SIC 56-68
Arad: Dzombeta 7/3, Fodor 2, Ciotir 5/3, Williams 13, Hadzovic 22/3. Cserék: Rotariu, Mercea 5/3, Péter, Bartók, Glisici, Ardelean 2, Lee. Vezetőedző: Bogdan Bulj.
Sepsi-SIC: Ghizilă, Solopova 6, Topuzovic 8, Gödri-Părău 9, Higgins 16. Cserék: Demeter, Mîrne-Nagy 1, Șipoș 11/9, Slamová 5, Kovács 3/3, Whitted 9. Vezetőedző: Zoran Mikes.

További eredmények: 

  • Szatmárnémeti VSK–Târgoviște 74–45 (összesítésben: 156–81)
  • Brassói Olimpia–Kézdivásárhelyi SE 61–60 (összesítésben: 135–106)
  • Alexandria–Phoenix Constanța 54–58 (összesítésben: 109–128).

 
A címvédő Sepsi-SIC mellett a tavalyi döntős Szatmárnémeti VSK, a Brassói Olimpia és a Phoenix Constanța is kiharcolta a négyes döntőbe jutást. A Román Kosárlabda Szövetség csütörtökön 12 órától sorsolja ki az elődöntők párosítását, illetve a Final Four helyszínéről is döntenek.

A zöld-fehérek szombaton 19 órától szintén az Aradi ICIM csapatával játszanak a Sepsi Arénában a Piros csoport 12. fordulójában, majd március 12-én, kedden 18 órától Târgoviște vendégeként lépnek pályára az elhalasztott 11. körben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?