FRISSÍTVE - Román Kupa: elődöntős a Sepsi OSK-t egy góllal legyőző Kolozsvári CFR

FRISSÍTVE: A Kolozsvári CFR egy góllal bizonyult jobbnak a Sepsi OSK-nál a labdarúgó Román Kupa negyeddöntőjében, és ezzel harmadik csapatként jutott be a sorozat elődöntőjébe. A kvartett negyedik résztvevője az FK Csíkszereda-U Craiova találkozó győztese lesz.

Mintegy 2 ezren látogattak ki a sepsiszentgyörgyi Szemerja negyedbeli stadionba szerdán este a Sepsi OSK-Kolozsvári CFR Román Kupa negyeddöntőbeli összecsapásra. A mérkőzésnek különös pikantériát adott, hogy a felek négy nap múlva, vasárnap, ismét megmérkőznek, immár Kolozsváron, a Liga 1 alapszakaszának utolsó fordulójában.    

Az első félidőben elsősorban taktikai csata folyt a pályán, gólhelyzet alig akadt egy-egy a két kapu előtt: egyik oldalon Adrian Rusnak, a másik oldalon pedig Alexandru Ionițának volt egy-egy kicsit fölészálló próbálkozása. 

A második félidőt egy kicsit veszélyesebben kezdte az Alin Minteuan irányította vendégcsapat, az 50. percben Omrani veszélyes fejesét fogta meg Fejér Béla. A vezetést 10 perccel később szerezte meg a kolozsvári alakulat, amikor egy hazai védelmi hibát kihasználva Omrani labdát szerzett, majd Costachénak passzolt, aki a tizenhatosba betörve kilőtte a hosszú sarkot. 

A 66. percben Omrani egy veszélyes szabadrúgást harcolt ki, aminek elvégzését Ciprian Deac vállalta el, de a lövés elakadt a hazai sorfalon.

Kevéssel ezután Eugen Neagoe engedett a szentgyörgyi szurkolók nyomásának, és becserélte a 38 éves Hadnagy Attilát; a klublegenda pedig a 79. percben egy gyönyörű ollózással tornáztatta meg Jesus Fernandezt. Ez volt a hazai csapat legnagyobb egyenlítési lehetősége, a CFR rutinos védői ezt követően sikeresen blokkolták a Sepsi támadási próbálkozásait.

 Egy gólos győzelmével a Kolozsvári CFR harmadikként jutott be a Román Kupa elődöntőjébe, ahova korábban a FC Viitorul és az Astra Giurgiu kvalifikálta magát. A negyedik elődöntős az FK Csíkszereda-U Craiova csütörtök esti találkozó győztese lesz.

Román Kupa, negyeddöntők
Nagyszebeni FC Hermannstadt–FC Viitorul 2-3
Dunărea Călărași–Astra Giurgiu 1-2
Sepsi OSK–Kolozsvári CFR 0-1
FK Csíkszereda-U Craiova

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?