Női kézilabda BL: vereséget szenvedett hazai pályán a CSM Bukarest a Győrtől

Kétgólos vereséget szenvedett szombaton hazai pályán a CSM Bukarest a Győrtől a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének visszavágóján: CSM Bukarest - Győri Audi ETO KC 25-27 (10-14).

A CSM-ből olyan alapemberek hiányoztak mint Cristina Neagu, Amanda Kurtovics vagy Majda Mehmedovics, így a hazai bajnok kevés eséllyel indult Európa legerősebb csapata ellen.

A bukarestiek 2-0-lal indítottak, kiegyensúlyozott volt a meccs, az első negyedórában egyik csapat sem vezetett egy gólnál többel. A 21. percben 10-8-at jegyezhettünk a CSM-nek, ám innentől a szünetig egyetlen gólt sem dobtak a románok, szünetben 10-14 volt a magyar csapat javára.

A második félidő sem kezdődött jól a CSMB-nek: öt perc alatt három játékosát küldték le 2-2 percre. A román csapat a 33. percben lőtte 11. gólját, 12 perccel az azt megelőző találat után. Ennek ellenére a Győr csak 12-17-re ment el, sőt, itt kicsit el is bizonytalanodott, és a 44. percben 17-17-et mutatott a tabella. 19-19 után ismét magasabb sebességre váltott az Audi, 21-25-re meglépett, és különösebb izgalom nélkül, 25-27-re behúzta a mérkőzést.

A CSM góljait Jovanka Radicevics 6 gól, Claudia Constantinescu 4, Andrea Lekics 4, Iulia Curea 3, Barbara Lazovics 3, Dragana Cvijics 1, Oana Manea 1, Nathalie Hagman 1, Elizabeth Omoregie 1, Bianca Bazaliu 1 lőtték.

A győriek közül Cornelia Nycke Groot 8, Veronica Kristiansen 4, Stine Oftedal 4, Tomori Zsuzsanna 3, Jana Knedlikova 3, Crina Pintea 2, Anne Mette Hansen 2 és Görbicz Anita 1 volt eredményes

Játékvezetők: Charlotte şi Julie Bonaventura (Franciaország).

EHF megfigyelő Monika Hagen (Svédország).

A főcsoportban szombaton játsszák a másik két mérkőzést is:

Vipers Kristiansand (norvég) - Krim Ljubljana (szlovén)

FTC-RAIL Cargo Hungaria - Thüringer HC (német)

A tabellát a gyakorlatilag csoportgyőztes ETO vezeti 15 ponttal, a 10 pontos CSM, 8 pontos Vipers, 7 pontos FTC, 3 pontos Mercator, és 1 pontos Thüringen előtt. Az első négy csapat bejut a negyeddöntőbe.

A CSM legközelebb március 2-án játszik Ljubljanában, a Mercator ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?