Tönkretette ennek a kisfiúnak az életét a Lionel Messivel való találkozás

El kellett menekülnie falujából annak az afgán családnak, amelynek legfiatalabb tagja két évvel ezelőtt egy műanyag zacskóból készült Lionel Messi mezzel hívta fel magára a világsajtó figyelmét. 

A 7 éves fiúcska rajongásának híre eljutott az argentin sztár fülébe is, aki meghívta az afgán családot az FC Barcelona egy katari edzőtáborába, ahol aláírt mezzel ajándékozta meg Murtaza Ahmadit.

Ez a gesztus aztán teljesen tönkretette az afgán család életét, akiknek el kellett menekülniük a tálibok ellenőrzése alatt levő falujukból, mert a radikális csoportosulás hívei meg voltak győződve arról, hogy Messi nem csak két mezzel és egy labdával ajándékozta meg az Ahmadi családot, hanem pénzt is adott nekik. Zsarolni próbálták őket, azzal fenyegették meg a családot, hogy megölik vagy elrabolják a kis Murtazát.

„Jobb lett volna nekünk, ha Murtaza nem válik híressé” – mondta el a kisfiú édesanyja abban a kabuli menekülttáborban, ahol az utóbbi több mint egy évben él a kisfiával. A családfőnek nem sikerült elmenekülnie, csak ritkán tudnak telefonon beszélni. 

Most az édesanya a sajtón keresztül arra kéri Messit, hogy segítsen neki és fiának elhagyni Afganisztánt, ahol Murtaza élete veszélyben van. „Szülőfalumban fel se vehettem a Messitől kapott mezt, mert attól féltem, hogy bántani fognak. Szeretnék elmenni innen, mert itt háború van. Focista akarok lenni mint Messi és vele szeretnék egy csapatban játszani” – mondta el a CNN-nek az immár 9 éves Murtaza. Hozzátette: olyan gyorsan kellett menekülniük, hogy a Messitől kapott mezt és labdát se tudta magával vinni.

A családra leselkedő veszélyeket fokozza, hogy az iszlám vallás siíta ágához tartoznak, akiket a szunni tálibok hitetleneknek tartanak.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?