Ő lesz minden idők legjobban fizetett brit labdarúgója

A Juventus Torinó hétfőn este hivatalos közleményben erősítette meg a korábbi sajtóhíreket: 2019. július elsejétől érvényes szerződést írt alá az Arsenal Londont 11 év után elhagyó Aaron Ramsey-vel.

A walesi középpályás négyéves szerződést írt alá az olasz bajnokkal.

Ráadásul ha a brit sajtóértesülések igaznak bizonyulnak Ramsey 400 ezres heti fizetéséről, ő lesz a világon a 8. legjobban fizetett labdarúgó, aki éves szinten 20 millió 800 ezer fontot vihet haza. Nem mellesleg minden idők legjobban fizetett brit futballistája lehet.

Ramsey Cardiffban nevelkedett, itt debütált a felnőttek között is, majd 2008 júliusában lett az Arsenal játékosa. A Premier League-ben 256 mérkőzésen lépett pályára az „ágyúsok” színeiben, 38 gólt szerzett. Az FA-kupát háromszor, a Szuperkupát (Community Shield) kétszer nyerte meg a londoni csapattal. A nemzetközi színtéren is van tapasztalata: a Bajnokok Ligájában 43 meccsen 8 gól, az Európa-ligában 9 mérkőzésen 5 gól a mérlege.

A 28 éves középpályás 58-szoros walesi válogatott, címeres mezben 14 gólt szerzett, a 2016-os Európa-bajnokságon – amelyen Wales elődöntős volt – bekerült a torna álomcsapatába.

Aaron Ramsey lesz a harmadik walesi futballista John Charles és Ian Rush után, aki a Juventusban szerepel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?