Kiderült, hogy mi okozta Emiliano Sala halálát


-A A+

A boncolási jegyzőkönyv alapján a becsapódás kiváltotta fej- és gerincsérülések okozták Emiliano Sala halálát. 

Mint ismert, január 21-én a Salát Cardiffba szállító repülőgép eltűnt a radarról a La Manche fölött. A hivatalos keresést négy nap múlva leállították, ám később közösségi finanszírozással és magánadományokból folytatták, így február 3-án megtalálták a lezuhant gépet.

A L'Équipe beszámolója szerint elvégezték a boncolást, és kiderült, hogy Emiliano Sala halálát a becsapódáskor bekövetkezett súlyos fej- és gerincsérülések okozták. Korábban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a futballista elhagyhatta a La Manche fölött eltűnt kisrepülőt, és megfulladhatott. Ezeket az információkat megcáfolta a francia napilap által közzétett hír.

A légi baleseteket vizsgáló szerv (AAIB) a Wales Online beszámolója szerint nem fogja közzétenni végleges beszámolóját a következő fél évben, egy ideiglenes jelentést fog kiadni két héten belül. A Piper Malibut vezető pilótát, David Ibbotsont még nem találták meg, de a keresés az újabb adományoknak köszönhetően – Kylian Mbappé ismét felajánlott 30 ezer eurót – minden bizonnyal folytatódik.

 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X