Férfi kosár: harmadszor is legyőzte a Kolozsvári U-BT a címvédő Nagyváradi CSM-t

Az idei szezonban már harmadszor verte meg a Kolozsvári U-BT a férfi kosárlabda országos bajnokság élvonalában a bajnoki címvédő Nagyváradi CSM-t. A vasárnap este összecsapás eredménye szorosan alakult, a Kőrös-partiak az utolsó másodpercig meccsben voltak. 

Kellemes félház, 4 ezer néző előtt csapott össze a Szamos-parti multifunkcionális csarnokban vasárnap este a Kolozsvári U-BT és a Nagyváradi CSM a férfi kosárlabda országos bajnokság középdöntő szakaszában. Nyilvánvaló volt, hogy a sérülésekkel bajlódó együttesek csatájában annak sikerül diadalmaskodni, amely pótolni tudja a kispadról a kieső játékosok pontjait. Ezzel a feladattal a kolozsváriak tudtak jobban megbirkózni, a bolgár Marinovot váltó Dorsey irányítóként és pontszerzőként is csapata egyik legjobbja volt. Nehezebb dolga volt a sérült Kuti Nándort pótolni hivatott Vida Dávidnak, aki az ifiszabály miatt az első negyedben végig „pályára kényszerült”.

Azt mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy mindkét oldalon az amerikai légiósok vitték a prímet, a hazaiaknál Dorsey mellett Kyndall Dykes és Jason Washburn, a vendégeknél Kristopher Jameil Richards és Giordan Lee Watson szerepe bizonyult döntőnek.

Ez aztán a végjátékban csúcsodott ki, amikor 71-71-es állásnál Dykes egy szép tempóval megszerezte a vezetést az U-BT-nek, Richards triplája pedig elpattant a gyűrűtől. 

Eredmény
Kolozsvári U-BT–Nagyváradi CSM 73-71 (17-18), (19-11), (20-24), (17-18)
Legjobb pontszerzők: Kyndall Dykes 19, Darrin Ray Dorsey 17, Jason Washburn 13, illetve Kristopher Richards 24, Giordan Lee Watson 19, Bogdan Nicolescu 12

 

Kapcsolódók

Kimaradt?