Azonosították: Emiliano Sala holttestét találták meg a lezuhant repülőroncsban

Emiliano Sala, a Cardiff City focistájának holttestét találták meg a tengerbe zuhant repülőgép roncsában - közölte a dorseti rendőrség.

Az argentin játékost szállító repülő január 21-én tűnt el a La Manche csatorna fölött - idézi fel a történteket a BBC. A gép a franciaországi Nantes-ból Cardiffba tartott. Arról, hogy a roncsok között talált holttest Salaé lehet, már csütörtökön este jelentek meg híradások. Ezt most a halottkkémi jelentés erősítette meg, ugyanakkor a kisgép pilótájának tetemét még nem találták meg - a kisrepülőn mindössze ketten utaztak -, ráadásul a rossz idő miatt a gépet sem tudták kiemelni. Sala holttestét távirányítású eszközzel hozták a felszínre.

Emiliano Sala január 19-én igazolt a francia Nantes-ból az angol Premier League-ben szereplő Cardiffba: ő volt a walesi klub rekordigazolása, 15 millió fontot fizettek érte. Éppen a repülőút előtt búcsúzott el korábbi csapattársaitól, majd egy kisrepülővel új klubja felé vette az irányt, de január 21-én este eltűnt a La Manche fölött. A baleset után Saláék keresésére indultak, de január 24-én lefújták a hivatalos kutatásokat, mert a túlélési esélyeket már minimálisnak látták.

A keresést, amelyre több neves futballista, köztük Kylian Mbappé is adott pénzt, egy privát cég folytatta, és sikerült is megtalálniuk a roncsot szonár segítségével. Egy távirányítású eszköz segítségével pedig fel is fedeztek egy testet a gépben. A vizsgálatok egy ideig még elhúzódhatnak, ahogy a két érintett futballklub egyezkedése is, a Nantes ugyanis azt akarja, hogy a Cardiff fizesse ki a játékos árát, hiszen a tragédia idején már megköttetett a szerződés, ami érdekes jogi (és etikai) dilemmát okoz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?