Király Kupa: nem bírt egymással a Barcelona és a Real Madrid

A címvédő FC Barcelona saját közönsége előtt 1-1-es döntetlent játszott a Real Madriddal a labdarúgó spanyol Király Kupa elődöntőjében, a párharc szerdai első mérkőzésén.

A fővárosi együttes kezdte aktívabban a találkozót, több lehetőséget is kialakított, és korán vezetést is szerzett: Vinícius Jr. keresztlabdája után Karim Benzema az alapvonalról gurított vissza, Lucas Vázquez pedig a kapuba pörgetett. Ez volt sorozatban a 15. olyan idegenbeli tétmérkőzés, amelyen a Real Madrid bevette a Barcelona kapuját.

A kulcspasszait rendre elrontó, Lionel Messi nélkül kezdő katalán csapat fél óra elteltével veszélyeztetett komolyabban, Ivan Rakitic fejese nyomán csattant a labda a felsőlécen. Ezt követően mindkét kapu előtt alakult ki helyzet, ám a szünetre a királyi gárda egygólos vezetésével vonulhattak a felek az öltözőbe.

A térfélcserét követően egyenlítettek a legutóbbi négy kiírásban győztes, az örökrangsort 30 kupasikerrel vezető katalánok: Keylor Navas mentett Jordi Alba elől, majd Luis Suárez a baloldali kapufát találta el, de a kipattanót Malcom belőtte. Az utolsó harminc percben - immár Messivel - inkább a Barcelona akarata érvényesült, újabb találatot azonban nem láthatott a Camp Nou 92 ezer fős közönsége.

Eredmény, Spanyol Király Kupa:
    elődöntő, 1. mérkőzés:
FC Barcelona-Real Madrid 1-1 (0-1)
gól: Malcom (57.), illetve L. Vázquez (6.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?