Férfi kézi: 227 válogatottság jutott a székelyudvarhelyi Ilyés Ferencnek

A székelyudvarhelyi Ilyés Ferenc, 227-szeres magyar válogatott kézilabdázó az M4 Sport Kézilabda magazin című műsorában elárulta, valószínűleg nem lép többet pályára címeres mezben.

A 37 éves sportoló a 2019-es dán-német közös rendezésű világbajnokságon még a válogatott védelmének egyik oszlopa volt: „Nekünk már nem jut több. Nagyon rossz úgy hazajönni fáradtan, kimerülten, hogy nem értük el a célt” – mondta csalódottan a vb-n megszerzett tizedik helyről.

Ilyés úgy érzi, ezen a tornán húzta magára utoljára a címeres mezt, „most ott voltam, próbáltam segíteni.” „Azt gondolom, hogy nem sikerült direktbe kijutni az olimpiára, így nincs értelme már ott lenni idősebb játékosoknak, a fiataloknak maguknak kell megharcolniuk a helyükért.”

A Tatabánya játékosa szerint egy jó csapat szerepelt a 2019-es tornán és annak ellenére, hogy nem sikerült elérniük a kitűzött célt, az egység megmaradt. A fiatal játékosokról is elismerően beszélt a rutinos kézilabdázó: „Olyan fiataljaink vannak, akik tisztelik az idősebbeket és tényleg hallgattak minden szavunkra, nem lehet rájuk panasz.”

A teljes interjút itt lehet megnézni.

Kapcsolódók

Kimaradt?