Három ország amatőr teremfocistái vesznek részt a Háromszék Kupán

Három ország harminckét férfi csapata, valamint 8 női együttes vesz részt a Sepsi`08 Egyesület által szervezett VIII. Háromszék Kupán Sepsiszentgyörgyön.

2019. február 9-10. között kerül megrendezésre a VIII. Háromszék Kupa, Kovászna megye, Székelyföld, Erdély egyik legszínvonalasabb és legtöbb amatőr teremlabdarúgót megmozgató tornája. A Sepsi`08 egyesület és a Hashtag Studio szervezésében megvalósuló teremlabdarúgó tornán idén három ország - Románia, Magyarország és Szlovákia - 32 férfi és 8 női együttese vesz részt. A torna jó hírét mi sem példázza jobban, hogy idén 48 óra alatt betelt minden hely.

A torna első ízben 2011-ben került megrendezésre a Sepsi`08 csapat szervezésében a kőröspataki sportteremben, ahol 12 együttes vett részt. A torna célja a kezdetektől fogva az volt, hogy - profi játékosok mellőzésével - bemutassák és megszerettessék a közönséggel a teremlabdarúgást. A torna évről évre nőtt: a második kiírást már Sepsiszentgyörgyön szervezték meg 20 együttes részvételével, a harmadik évben már 32 csapat küzdött meg. A IV. Háromszék Kupán már hölgyek is pályára léptek, 2016-tól magyarországi, 2017-től pedig már felvidéki csapatok is indulnak a trófeáért.

Az idei, VIII. kiírás az elmúlt évekhez hasonlóan a februári hideg napokra lett időzítve a megszokott sepsiszentgyörgyi helyszíneken. A 2 napos focikavalkád ezúttal is szombaton, február 9-én reggel 8 órakor kezdődik két helyszínen egy időben. Az első nap a csoportmérkőzések napja. Az A, C, E, G, valamint a lányok A csoportja a sepsiszentgyörgyi Vadász utcai sportteremben mérik össze erejüket, míg a B, D, F, H, valamint a lányok B csoportja a Berde Áron közgazdasági és közigazgatási szakközépiskola tornatermében esnek egymásnak. A csoportkör szombaton este 23:00 órakor ér véget, a napot pedig egy fergeteges After Party zárja a MOHÓ Beer and Music Pub-ban ahol RAYMI biztosítja majd a jó hangulatot. A torna leglátványosabb része, a továbbjutott csapatok kieséses szakasza vasárnap, február 10-én 11:00 órától veszi kezdetét a Vadász utcai sportteremben valamint a Szabó Kati sportcsarnokban, ahol egy időben zajlanak majd a nyolcaddöntők. A legjobb 8 csapat már a Szabó Kati Sportcsarnokban fogja folytatni a döntőbe jutásért való küzdelmet 13:00 órától játszva a negyeddöntőket. 15:00 órától a női együttesek kisdöntőjét tekinthetik meg az érdeklődők, melyet a férfi együttesek elődöntői követnek majd. A torna legfontosabb, legizgalmasabb mérkőzései előtt Gálamérkőzésre invitáljuk a focikedvelőket, ahol idén a Sepsi OSK Akadémia kis tehetségei, a Kedves Levente irányításával pályára lépő U12-es gárda és a Roman Ilie vezette U13-as együttes fog megajándékozni egy elegáns mérkőzéssel. A gálamérkőzést követően a női döntő, majd a férfi kis- és nagy-döntő zárja a torna 2019-es kiírását. A díjátadó ünnepségre 18:45 órakor kerül sor.

2019. február 1-én, pénteken este 20:00 órától a MOHÓ beer and music pubban sor került a VIII. Háromszék Kupa sorsolására, ahol kiderült, hogy ki milyen csoportból vág neki az idei tornának.

A belépés a torna teljes ideje alatt díjtalan.

A Háromszék Kupa szervezői idén a sport mellett első ízben egy jótékonysági akcióval is készülnek, melyből hagyományt szeretnének teremteni. Az idei torna alkalmával a Sepsi`08 Egyesület adományokat gyűjt Cârsteanu-Dombi Márta felépülésének támogatására. A 2 napos torna ideje alatt a belépés mindenki számára díjtalan, de a szervezők örömmel fogadnak bárminemű adományt, melyet a torna helyszínein kihelyezett urnákba lehet majd betenni. E mellett a Sepsi`08 Egyesület Facebook oldalán egy nyílt árverés keretén belül megvásárolható egy focilabda, mely a Sepsi OSK első ligás labdarúgócsapat minden jelenlegi játékosának aláírását tartalmazza. Az árverés 2019. február 10-én délben 12 órakor ér véget. A legnagyobb összeget felajánló személy a VIII. Háromszék Kupa gálamérkőzése előtt veheti át a labdát, a felajánlott összeg pedig a torna ideje alatt gyűlt adományokkal együtt Cârsteanu-Dombi Mártához fog eljutni bízván abban, hogy ezzel is segíthetjük a küzdelmét, hogy ismét talpraálhasson. A nyílt árverés állását itt lehet megtekinteni.

Kapcsolódók

Kimaradt?