Ez (is) lett a következménye az Emiliano Salát szállító repülőgép eltűnésének

Néhány Cardiff City-futballista fél a repüléstől azóta, hogy múlt héten a társukat, Emiliano Salát szállító repülőgép eltűnt a La Manche-csatorna felett. 

Erről Sol Bamba, az angol élvonalban szereplő walesi együttes védője, egyben csapatkapitánya beszélt.

A Cardiff kedden játszotta első meccsét Sala eltűnése óta, s 2–1-re kikapott az Arsenal otthonában rendezett bajnokin. A kezdés előtt az eltűnt argentin játékosról és a pilótáról, David Ibbotsonról is megemlékeztek, sőt, Sala nevét is feltüntették a vendégek keretében, Wales egyik jelképével, egy nárcisszal jelölve. A cardiffi szurkolók egy molinót feszítettek ki.

„Soha nem láttunk játszani, soha nem láttunk gólt szerezni, de Emiliano, csodálatos Kékmadarunk, örökre szeretni fogunk". A Cardiff City beceneve a The Bluebirds (Kékmadarak).

A Salát szállító kisrepülőgép január 21-én tűnt el a radarképernyőről, napokig keresték, de aztán csütörtökön befejezték a kutatást.

„Repülőgéppel utazunk, s néhányan közülünk úgy gondolták, hogy nem akarnak többé felszállni” – árulta el Bamba, aki személyesen is ismerte Salát, hangsúlyozva, hogy a történetek nagyon megviselték a csapatot. Hozzátette: a klub mindenben próbál segíteni a labdarúgóknak, szakembert is bevont, hogy segítsen feldolgozni a tragédiát.

A 28 éves Sala a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz – klubrekordot jelentő 17 millió euró körüli összegért –, ezért utazott Franciaországból Angliába. 

Kapcsolódók

Kimaradt?