Erste Liga: újabb győzelmével élre ugrott a Csíkszeredai Sportklub


-A A+

Jó színvonalú, izgalmas és fordulatos meccsen a kék-fehér alakulat otthon tartotta a három pontot és élre ugrott a felsőházban.

Teltház és a már szokásos remek hangulat várta a csapatokat, akik nem sokat óvatoskodtak: már az első percben zúgtak a lövések mindkét oldalon, de a kapusok könnyedén hárítottak. Valamivel aktívabb volt a házigazda az első harmadban, de a debreceni támadások is rejtettek veszélyt magukban. A sportszerű meccsen a harmad vége előtt három perccel jött az első csíki emberelőny, de sem Valchar, sem Fodor nem tudta legyőzni az ismét remeül védő Hetényit. Már csak másodpercek voltak a harmadból, amikor egy védelmi hibát követően Lundström mutatott be gymás után több bravúrt, igazságosnak mondható döntetlennel mentek pihenni a felek. A harmad krónikájához tartozik, hogy Flinta szerencsétlenül ütközött saját csapattársával, csak nehezen hagyta el a játékteret és nem is tért vissza a meccs további részére.

A második harmadban folytatódott az enyhe hazai fölény, a Részegh palánkra lökése miatt megítélt emberelőny alatt viszont csak helyzetekig jutottak a kék-fehérek. A 27. percben Lundström védett hatalmasat, hogy a meccs derekán a Becze-Valchar-Taratukhin trió egy villámgyors összjáték után vezetéshez juttassa a hazaiakat, a befejező szerepét az orosz csatár vállalta. A harmad további részében két emberelőnyt is kihasználatlanul hagyott a Debrecen, sőt, ezekben a periódusokban is a házigazdáknak voltak nagyobb helyzeteik.

A záró harmadot érezhetően élesebben kezdte az egyenlítésért hajtó hajdúsági együttes és ennek meg is lett az eredménye: Németh löbbölt passzát Kuleshov tette el Lundström mellett, hogy három perc múlva Novotny bombája már a vezetést jelentse a sárga-feketéknek. Fordulatra fordulat: egy Lundström-védés utáni lecsorgóval Belov látta meg a középen kilépő Panovot, aki nem hibázott, 20 másodperc alatt egyenlített a Sportklub. Iramos, lüktető volt a játék, mindkét csapat a győzelemre hajtott, nyoma sem volt az óvatoskodásnak. Végül egy újabb apró védelmi hiba döntötte el a meccset: Taratukhin mesteri passza után a kék vonalon egyedül maradt Valchar vezethette rá a korongot Hetényire és nem hibázott, ismét a házigazdáknál volt az előny.

A Debrecen a maradék percekben hiába hajtott az egyenlítésért, az időkérés sem segített, hisz Beczéék taktikusan tartották a korongot, lövéshez sem engedve ellenfelüket. A Sportklub így hibátlan maradt a középszakaszban, és a Fradi újpesti pontvesztése után immár egyedül áll a felsőház élén.

Mestermérleg
Don MacAdam, Csíkszeredai Sportklub: Szórakoztató, izgalmas meccset játszottunk, ahol igazi csapatmunkát végeztünk. A meccs lélektani pillanata a gyors egyenlítő gólunk volt, karaktert mutatott a csapat a nehezebb pillanatokban is. Két kiváló kapus és remek támadószekciók összecsapásából kerültünk ki győztesen, tetszett, amit a jégen láttam.
Kecskeméti Áron, DEAC: Nagyon jó, igazi “play-off” szagú meccset játszottunk. Összességében tetszett a játékunk, viszont a záró harmadban saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, mit jelent ezen a szinten, ha a hibázunk akár a támadó- akár a védekezőharmadban. Ezeknek a hibáknak a kiküszöbölésén kell dolgoznunk a továbbiakban.

Eredmények (az Erste Liga honlapjáról):
    középszakasz, felsőház:

  • Csíkszeredai Sportklub-DEAC 3-2 (0-0, 1-0, 2-2)
  • FTC-Telekom - UTE 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0) - hosszabbítás után
Erste Liga, felsőházi tabella
1. Csíszeredai Sportklub   2     2    0    0    0    6-2     +4     9
2. FTC-Telekom                1     0     1    0    0    3-2     +1     8
3. UTE                              1      0    0    1    0     2-3    -1      2
4.  Brassói Corona            1     0    0    0    1     0-3     -3      2
5. DEAC                           1      0    0    0    1     2-3     -1      0
HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X