Erste Liga: visszavágott legnagyobb riválisának a Csíkszeredai Sportklub

Kapott gól nélkül hozta le a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga középszakaszának első meccsét a Brassói Corona ellen. A sok játékmegszakítást, indulatot hozó meccsen kevés volt a jégkorong, de amikor a játékosok azzal törődtek, akkor a kék-fehérek három gólt is szereztek.

Erdélyi rangadóval vette kezdetét a jégkorong Erste Liga, amelyen a Csíkszeredai Sportklub a Brassói Coronát fogadta. A felek alaposan ismerik egymást, hiszen ezt megelőzően hat egymás elleni meccset tudhattak le. Legutóbb pedig épp hétfőn, amikor a Corona hazai pályán 3–2-re nyert. Igaz azóta Don MacAdam vezetőedző kulcsfontosságú játékosait kapta vissza, mint Papp, Részegh T., Casaneanu vagy épp Antal Zs. Ez pedig meg is látszott a csapat játékán.

Fáradság ide, fáradság oda keményen vetették bele magukat a felek a küzdelembe és az első másodpercekben a Becze-Valchar duó alakított ki ziccert Tőke ketrece előtt. Majd a Brassó megkapta első előnyét, amellyel nem tudott élni. Egyenlő létszám mellett minden korongért hatalmas volt a küzdelem, helyzetek is ritkábban volta. A vendégeknél Tendler, míg a hazaiaknál Bíró T. rontott ziccert. A 13. perc viszont meghozta az első gólt. Egy vendég kapu előtti kavarodás után Casaneanu észlelt leghamarabb és szerezte meg a vezetést. A gól után a Sportklub emberelőnybe is került, de ebből a vendégek egyenlíthettek volna, ám Zsók ziccerét Lundström bravúrral fogta.

A második felvonás kevés hokit, sok játékmegszakítást hozott. Előbb a 27. percben kettős emberelőnyben Tranca gólt szerzett, ám hosszas videózás után a találatot érvénytelenítették a játékvezetők. Ez erőt adott a hazaiaknak a hátrány kivédekezésére, majd a meccs felénél Valchar is betalált Tőkének egy pazar akció végén. A meccs második felére ráfordulva a Sportklub is gyakorolhatta a kettős előnyt. Sikerrel. Ezúttal is Valchar volt eredményes.

Az utolsó felvonásra a vendégek nem sok vizet zavartak, köszönhetően annak is, hogy az első két soruk eléggé beleszürkült a meccsbe. A Sportklub pedig nagyon okos játékot mutatott. A kelleténél nem kockáztatott többet, de így is több lehetőségnél Tőke bravúrokat kellett bemutasson. Gól ezen 20 percben nem született, de a kék-fehérek megérdemelten húzták be a három pontot és kezdték jobb lábbal a középszakaszt.

Eredmény

  • Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 3–0 (1–0, 2–0, 0–0)
  • Gólszerzők: Casaneanu (13.), Valchar (30., 34.).
Mestermérleg
Don MacAdam, Csíkszeredai Sportklub: – Nagyon nagy intenzitású mérkőzés volt, ahol igencsak kiérződött a rivalizálás a csapatok között. Nagyon elégedett vagyok, azzal, amit a srácok ma mutattak. Egytől egyig mindenkivel, jól oldották meg a feladatukat. Voltak nehéz, vagy frusztráló részei is a találkozónak, de a fiúk nem veszítették el a fejüket. Dolgoztak keményen végig.
Greg Lindqvist, Brassói Corona: Nem szeretett volna nyilatkozni…

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?