Csíkszeredai Sportklub: kettős győzelem a galaciak ellen

Szerdán és csütörtökön is legyőzte otthonában a Csíkszeredai Sportklub a CSM Galacot a román jégkorongbajnokság alapszakaszában.

Több játékosát pihentette Don MacAdam, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője a CSM Galac elleni páros meccs második felvonásán, ami érthető is volt. Január 4-e óta a kék-fehéreknek ez volt a kilencedik meccsük, és február 3-ig még ugyanennyi van napirenden.

A fáradtság már a szerda esti meccsen is látszott a csapaton, de izomból, kínkeservesen sikeresen végig küzdötték. Ezúttal is hasonlóra lehetett számítani a Duna-partiak ellen.

Nem is csalódott senki. A vezetést viszont a vendégek szerezték meg Baskov révén, hogy a Sportklub megnyomjon egy ötperces szakaszt, amely végén Rokaly Sz., illetve Krasznoszlobodcev találataival már ők vezessenek. A második felvonásra megrázta magát az ellenfél. Többet tettek az egyenlítésért, jobban és többször megdolgoztatták Onodit, aki egyszer tehetetlen volt Hildebranddal szemben, míg egyszer a vas is vele volt.

Az utolsó felvonásra megsokszorozódtak a hibák, de ebből a Sportklub jött ki jól. Krasznoszlobodcev keze elsült, majd a folytatásban remekül ölték a Galac játékát. A meccset végül Sulakov bombagólja zárta le végérvényesen értékes három pontot zsebelve be ezzel.

Eredmény:

Csütörtökön: Csíkszeredai Sportklub – CSM Galac 4–2 (2–1, 0–1, 2–0); Gólszerzők: Rokaly Sz. (9.), Krasznoszlobodcev (14., 44.), Sulakov (58.), illetve Baskov (7.), Hildebrand (32.)/.

Szerdán: Csíkszeredai Sportklub – CSM Galac 5–4 (2–2, 1–1, 1–1, 1–0); Gólszerzők: Fodor (9., 32.), Rokaly N. (16.), Valchar (51.), Becze (63.), illetve Zsagidulin (19), Kiricsenko (20.), Ribalko (36.), Nyeznyamov (46.).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?