Balesetet szenvedett és feladta a Dakar-ralit Gyenes Emánuel

Nem fejezi be az idei Dakar-ralit Gyenes Emánuel, a nyolcadik szakaszban feladta a versenyt.

A szatmárnémeti motoros Facebook-oldalán közölte a hírt. Mint írja, eleve rosszul kezdődött az etap, hiszen a motorosok többsége tíz autó és öt kamion után rajtolt el, és a keréknyomok meg a por igen megnehezítették a dolgukat. Aztán bukott, és ennek nyomán nemcsak a navigációs rendszere sérült meg, hanem a jobb karja is, amelyet alig egy hónappal a verseny előtt eltört.

 

"Próbáltam folytatni, de 10 km után meg kellett állnom, mivel már nem tudtam tartani a kormányt. Több tíz percen keresztül vártam, hogy lássam, tudom-e folytatni, de végül hívnom kellett a helikoptert. Jövőre visszatérek a Dakarra, sokkal erősebben és sokkal elszántabban" - írja bejegyzésében.

Gyenes Emánuel összetettben a 40. helyen állt hét etap után. A szatmári versenyző november végén, egy fotózás közben törte el a jobb karját, és emiatt kérdésessé vált az idei Dakar-ralin való részvétele, de végül mégis rajthoz állt.

A szatmárnémeti motoros kilencedik alkalommal vett részt a dél-amerikai terepraliversenyen, és a 2009-es után ez a második Dakar, amelyet nem tud befejezni. A legjobb eredményt 2016-ban érte el, amikor a 14. helyen zárt összetettben.

Kapcsolódók

Kimaradt?