A székelyföldi fociklubokra szabadítaná az ANAF-ot egy román politikus

A pénzügyminisztériumnál és az Országos Adóhatóságnál (ANAF) érdeklődött egy ellenzéki politikus ki a székelyföldi labdarúgókluboknak folyósított magyarországi kormánytámogatások törvényességéről.

A Gazeta Sporturilor hétvégi beszámolója szerint Florin Claudiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Fehér megyei képviselője a még decemberben megfogalmazott írásbeli interpellációjában a Sepsi OSK-nak és az FK Csíkszeredának 2016-ban folyósított 3,2-3,2 millió euróról érdeklődött. A politikus két kérdést intézett a minisztériumhoz és ANAF-hoz:

  • Megfelel-e a hazai sportklubok finanszírozási szabályainak a két székelyföldi klubnak nyújtott budapesti kormánytámogatás?
  • Végzett-e ellenőrzéseket az ANAF a két székelyföldi klubnál, és ha igen, milyen eredménnyel zárultak?

A pénzügyminisztérium és az adóhatóság nevében György Attila államtitkár válaszolt a képviselő interpellációjára. E szerint az ANAF nem tartott ellenőrzéseket a két klubnál, és ezt akkor teszi majd meg, ha a kockázatelemzések azt mutatják, hogy fennáll a csalás gyanúja.

Korábban Diószegi László a sportlapnak elmondta: a Sepsi OSK kizárólag az utánpótlás-nevelésre fordítja a Budapesttől kapott összeget, a nagycsapat egy fillért sem kap belőle. A sepsiszentgyörgyi üzletember arra biztatta a román államot, hogy Magyarországhoz hasonlóan támogassa kormánypénzekkel például a moldovai köztársaságbeli sportot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?