Ashleigh Barty lesz Simona Halep idei első ellenfele

Ashleigh Barty lesz Simona Halep idei első ellenfele: a román teniszező a 823 000 dollár összdíjazású Sydney-i torna második fordulójában játszik az ausztrál lánnyal.

A világranglista 15. helyét elfoglaló, 22 éves Barty a lett Jelena Ostapenkót (WTA-22.) búcsúztatta az első fordulóban 6:3, 6:3-as győzelemmel. A női teniszezők világranglistáját vezető Simona Halep 2018-ban két mérkőzést játszott az ausztrállal, és mindkétszer sikerült legyőznie őt: a montreali elődöntőben 6:4, 6:1-re, a cincinatti torna nyolcaddöntőjében pedig 7:5, 6:4-re nyert ellene. 

Halep tavaly szeptemberben lépett utoljára pályára: a pekingi torna első fordulójában, egy elveszített játszma után feladta a tunéziai Ons Jabeurrel játszott mérkőzést, majd porckorongsérve miatt arra kényszerült, hogy idő előtt befejezze az idényt. Utoljára augusztusban, a cincinatti torna eldöntőjében sikerült nyernie (6:3, 6:4-re a fehérorosz Arina Szabalenka ellen), majd a következő három mérkőzését elveszítette, a negyediket pedig feladta. 

Kapcsolódók

Kimaradt?