Férfi kosár: agyonverte a bajnokot a Kolozsvári U-BT

Meggyőző játékkal örvendeztette meg közönségét a Kolozsvári U-BT a férfi kosárlaba országos bajnoksaág alapszakaszának 13. fordulójában, amely 15 pontos sikert (93-78) ért el a bajnoki címvédő Nagyváradi CSM ellen. 

A vasárnap esti találkozóra nagyon felszívta magát az Mihai Silvășan vezette alakulat, amelynek feledtetnie kellett, hogy december végén meglepetésre kikapott itthon a Craiovától.

A mérkőzés első kosarát a vendégek süllyesztették ugyan el Zsekovics révén, viszont a hepatitisszel diagnosztizált Vlad Moldoveanut pótolni hivatott Andrei Calnicenco távoli dobásaival, valamint a Dykes-Washburn összjáték eredményeként összehozott alley ooppal 20-13-ra elhúzott a hazai csapat. Az időkérés után is Zsekocics tartotta játékban a bajnok Körös-partiakat, de ekkor színre lépett az addig -csak védekezésbe remeklő Kuti Nándor. A sepsiszentgyörgyi jákékos az idei szezon legjobb mérkőzését produkálva hibátlan dobásmutatóval - két dupla és két tripla ugyanennyi kísérletből - járult hozzá ahhoz, hogy az U-BT egy adott pillanatban már +18-on álljon (44-26). A nagy előny túlsárosan megnyugtatta a házigazdákat, így a CSM-nek sikerült valamennyit kozmetikáznia az eredményen a nagyszünetig (47-36).

A második félidőben csak rövid szakaszokban tűnt úgy, hogy a váradiaknak van elég erejük megfordítani a találkozót, ugyanis egy egy jobb roham után mindig érkezett a kolozsváriak válasza, többnyire távoli dobásokkal demoralizálták a vendégeket. Ebben vezérszerepet vállalt a szerb Alekszandar Rasics mellett Török Rolland is, aki nagyon felszívta magát a szülővárosa elleni találkozóra.

A cérna akkor szakadt el a vendégek kispadján, amikor Kyndall Dykes látványos alley oop kísérletét sportszerűtlenül megállító Denison technikai faultot kapott, mert a játékvezetőt becsmérlő Milan Mitrovics másodedzőt is elküldték a pálya mellől. A hazaiak 5 büntetőt dobhattak, miközben a váradi galeri ironikusan Marius Ciulin játékvezető nevét skandálta. 

Kolozsvári U-BT–Nagyváradi CSM 93-78
Pontszerzők: Dykes 20, Dorsey 15, Rasics 12, Calnicenco és Kuti 10-10, Washburn 8, Marivov 7, Török 6, Easley 5, illetve Zekovics 23, Richard 21, Ginyard 10, Denison 9, Nicolescu és Valeika 5-5, Pasalic 3, Watson 2 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?