Az év legjobb sportolóit díjazták Csíkszeredában

Az év legjobb sportolóit díjazták december 22-én Csíkszeredában a Hargita Megyei Sportgálán. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a megye sportolóinak szervezett gálán köszöntőjében elmondta, Hargita Megye Tanácsának 2020–2030-as időszakra vonatkozó sportstratégiáját kell elkészíteni az elkövetkező év folyamán. Elmondása szerint hosszú távra terveznek a sport terén.

A Hargita Megyei Sportgálán, a díjak átadását követően a megyeelnök kéréssel fordult a szakszövetségekhez, jelen lévő sportolókhoz és edzőkhöz, segítsenek abban, hogy egy olyan jövőképet képzeljenek el, amelyben a sportolók is megtalálják a helyüket.

„Ha van egy jövőkép legalább tíz évre előrevetítve, akkor ahhoz tudnak önök is igazodni és a polgármesterekkel együtt tudunk közösen gondolkodni. Legalább 2030-ig kellene tervezzünk. Most már lassan sor kerül a sportberuházásokra, a fejlesztésekre, amelyek az egészséges életmódot, és az itthoni jobb körülményeket tudják biztosítani mindenki számára. Ebben várjuk a partnerséget, és a jó észrevételeket, javaslatokat” – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök. 

Idén a Hargita Megyei Sportgálát december 22-én, szombaton délelőtt tartották Csíkszeredában, díjazva Hargita megye legkiválóbb sportolóit. A Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint Hargita Megye Tanácsa által szervezett rendezvényen elismerték az egyéni és a csoportos eredményeket, az Ifjúság Éve jegyében kiemelt figyelmet szenteltek az ifjúsági sportolók sikereire, akik közül Márton Enikő sílövő és Fórika Szabolcs sífutó bizonyult a legjobbnak. A megye legjobb sportolója kitüntetést idén a tavasszal visszavonult Tófalvi Éva sílövő vehette át. Életműdíjjal is kitüntették, akárcsak Gyulai Béla sífutóedzőt. A fair play-díjat idén Csíkszereda és Csíkkarcfalva érdemelte ki.

Kimaradt?