Sajtóinformáció: ölre ment Victor Pițurcă és Adrian Mutu

Késre menő konfliktus tört ki Victor Pițurcă, a román labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya és Adrian Mutu, a legismertebb román labdarúgó között a múlt hét végi magyar-román vb-selejtező előtt.victor-piturca-adrian-mutu

A Gazeta sporturilor sportlap internetes oldalán olvasható összefoglaló szerint a konfliktus még a budapesti Magyarország-Románia mérkőzés előtt alakult ki. Adrian Mutu, a franciaországi Ajaccio 34 éves csatára két nappal korábban érkezett a mogosoaiai edzőtáborba. A lap névtelen forrásokra hivatkozva közölte: Victor Piturcát módfölött zavarta, hogy Mutu (az edzőtábor hivatalos megkezdése előtti két napban) engedély nélkül járt ki-be a felkészítő központból, és közben üzleti ügyeit intézte.     

A román válogatott név nélkül nyilatkozó játékosait idézve a ProSport a szövetségi kapitány és a csatár közötti veszekedésről is hírt adott. Valamennyi forrás tudni véli, hogy Mutu a Román Labdarúgó Szövetség elnökének, Mircea Sandunak a segítségét kérte a konfliktus csillapítása érdekében. Sandu pedig telefonon próbált közvetíteni a felek között.     

A Gazeta sporturilor szerint Piturcát az is zavarta, hogy a 2-2-re végződött budapesti mérkőzés után Mutu maga gyűjtötte össze a játékosokat, és kezdte értékelni a mérkőzést. Nem várta meg a szövetségi kapitány értékelését.     

A lapok e konfliktusnak tulajdonítják, hogy a román válogatott sztárja a Hollandia elleni vb-selejtezőn (0-4) nem került be a kezdőcsapatba. Mutu a ProSportnak nyilatkozva sérelmezte, hogy a szakvezető magyarázat nélkül hagyta ki az utolsó pillanatban. Piturca pedig később, egy televíziós interjúban elismerte, hogy volt egy kis nézeteltérése Mutuval. Nyomatékosította, nem tartozik magyarázattal a játékosoknak a döntései miatt.     

A romániai lapok némelyike tudni véli, Piturca nem kívánja többé behívni a válogatottba a támadót, de a sztárcsatár sem kíván többé a válogatottban szerepelni. Piturca egyelőre annyit közölt, hogy egy később tartandó sajtótájékoztatón fejti ki részletesen álláspontját Adrian Mutuval kapcsolatban.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kimaradt?