Jégkorong: otthon tartaná a Román Kupát a Csíkszeredai Sportklub

Szerdától vasárnapig a Román Jégkorong Szövetség szervezésében, hosszú évek után, újfent Csíkszereda ad otthont a Román Kupa küzdelmeinek.

A lebonyolítás nem változott érdemben. A bajnokságban részt vevő csapatokat a szövetség két csoportra osztotta, így egy négyes és egy hármas csoport alakult. A házigazda szerepét betöltő Csíkszeredai Sportklub a Gyergyói Hoki Klubbal, illetve a Sportul Studentesccel került a hármas csoportba, míg a másik ágon a Brassói Corona, a CSM Galac, a Bukaresti Steaua és a Sapientia U23 küzd az első helyért, amely döntőt ér. Kisdöntőt ebben az évben nem rendeznek.

A csoport meccsek alkalmával, ha a rendes játékidő nem hoz döntést, akkor egy 5 perces hosszabbítás következik 3 a 3 ellen, aranygól szabállyal, majd jön az esetleges szétlövés. A döntőben, ha a rendes játékidő nem hoz döntést, akkor 20 perces hosszabbítás következik 4 a 4 ellen, aranygól szabállyal, és majd ezt követi az esetleges szétlövés.

Jegyárak. A Román Kupa a RJSZ szervezésében zajlik ezért a szezon előtt kiadott Sportklub bérletek nem érvényesek. Ugyanakkor a bérlet a jegyvásárlónak garantálja az ülőhelyet, ahová szól a bérlete. Három kategóriájú jegy lesz elérhető. A csoportmeccsekre 20 lej a belépő, a döntőre 25 lej, továbbá 50 lejért VIP jegy váltható. Fontos tudnivaló, hogy ezúttal elővételben is lehet majd jegyeket vásárolni a Csíkszeredai Sportklub székhelyén a könyvelőség irodájában (a főbejárat után balra a folyosó végén). Újdonság ugyanakkor, hogy a Sapientia U23 minden meccsét Csíkkarcfalván rendezi. Itt 10 lej lesz a felnőttjegy, míg 5 lej a diákjegy. A Sapientia EMTE diákjai számára ingyenes lesz a belépő.

Program

  • December 19.: meccsek: Csíkszeredai Sportklub – Sportul Studentesc (15.30), Brassói Corona – CSM Galac (19); Sapientia U23 – Bukaresti Steaua (19.30, Karcfalva); Jegyelővásárlás 10-13 órák között a könyvelőségen, majd 13 órától a jegypénztárnál.
  • December 20.: meccsek: Gyergyói Hoki Klub – Sportul Sudentesc (15.30), Brassói Corona – Bukaresti Steaua (19); Sapientia U23 – CSM Galac (19.30, Karcfalva); Jegyelővásárlás 10-13 órák között a könyvelőségen, majd 13 órától a jegypénztárnál.
  • December 21.: meccsek: Bukaresti Steaua – CSM Galac (15.30), Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói Hoki Klub (19); Sapientia U23 – Brassói Coroan (19.30, Karcfalva); Jegyelővásárlás 10-13 órák között a könyvelőségen, majd 13 órától a jegypénztárnál.
  • December 22.: szünnap.
  • December 23.: döntő: csoportgyőztesek (19); Jegyelővásárlás 15 órától a jegypénztárnál.

Élőben a meccsek

A Csíkszeredai Sportklub – Sportul Studentesc, illetve a Gyergyói Hoki Klub – Sportul Studentesc mérkőzések kivételével, minden Csíkszeredában zajló összecsapást élőben figyelemmel lehet majd követni a sportclub.liveevent.org oldalon.

Kimaradt?