A Barca sztárja kapta az Aranycipőt: Messi megint megelőzte Ronaldót

A Barcelona argentin csatára ötödször nyerte el a legeredményesebb európai góllövőnek járó Aranycipőt. Cristiano Ronaldónak csak négy van.

Kedden vette át Lionel Messi az európai bajnokságok legeredményesebb játékosának járó díjat, a 2017-18-as bajnokságban 35 góllal érdemelte ki az Aranycipőt. A 31 éves argentin válogatott futballista a 2009–2010-es (34 gól), a 2011–2012-es (50 gól), a 2012–2013-as (46 gól) és a 2016–2017-es (37 gól) idény után ötödször kapta meg az elismerést, amelyet a barcelonai Estrella Damm sörgyárban nyújtott az át neki a Marca című spanyol sportlap igazgatója.

"Nem is reméltem ilyen sikereket, amikor elkezdtem futballozni, az volt az álmom, hogy profi játékos lehessek" - nyilatkozott a sportlapnak, és beszélt arról is, hogy mit szeret a legjobb a fociban. "Élvezem a munkát, az erőfeszítést és mindenekelőtt a csapattársaimmal a játékot. A világ legjobb csapatában játszom, a világ legjobbjai mellett, és ez mindig sokkal kö9nnyebbé teszi az ilyen elismerések elnyerését" - mondta Messi.

Szó esett a hétfő Bajnokok Ligája-sorsolásról, a nyolcaddöntőben a Barcelona a Lyon együttesét kapta. A csapatkapitány szerint a francia csapat papíron nem a legerősebb rivális, de érdemes velük vigyázni, mert a csoportkörben a Manchester City sem boldogult vele.

"Sok idő van még a párharcig, február annyi minden történhet még, de már most tudom, ez egy komplikált feladat lesz" - mondta a Barca csapatkapitánya, aki a mostani sikerével megint megelőzte örök ellenfelét, Cristiano Ronaldót, mert a Juventus portugál támadójának csak négy Aranycipője van.

Kapcsolódók

Kimaradt?