Kirúgta José Mourinhót a Manchester United

A csapat gyenge szereplése miatt távozott a Manchester United labdarúgóklubtól José Mourinho vezetőedző.

Az egyesület kedden közölte, hogy megköszönte a 2016 májusában kinevezett portugál tréner munkáját, s hamarosan kijelöli utódját, aki megbízott edzőként ül le az idény végéig a kispadra. A Sky Sports értesülése szerint a továbbiakban az eddigi másodedző, a májusban visszavonult Michael Carrick irányítja majd a csapatot.

Az előző klubjaival (Porto, Inter) kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Mourinho idén januárban 2020-ig hosszabbított szerződést a manchesteri együttessel, amellyel Európa-ligát, angol ligakupát és angol szuperkupát nyert. Az 55 éves Mourinho előző klubjától, a Chelsea-től is idő előtt távozott: akkor a 2015-ös bajnoki címet követő szezonban, 16 forduló után köszönték meg a munkáját.

Az MU 17 forduló után 26 ponttal a hatodik helyen áll a Premier League-ben, ez az elmúlt 28 idény legrosszabb bajnoki rajtja a Vörös Ördögöktől. A csapat vasárnap a nagy rivális Liverpool otthonában szenvedett vereséget, így hátránya 11 pont a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyhez képest.

A manchesteriek a BL nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germainnel találkoznak februárban és márciusban.

Kimaradt?