FRISSÍTVE - pragmatikus játékkal nyert a Kolozsvári CFR

Győzelmi kényszerben lép pályára hétfőn este a labdarúgó Liga 1 huszadik fordulójának utolsó mérkőzésén a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR a FC Viitorul otthonában, ugyanis a második helyezett FCSB vasárnap este idegenben megverte a FC Botoșanit és ezzel beérte pontszámban a listavezető vasutas alakulatot. FRISSÍTÉS: a CFR megszerezte 10. idegenbeli győzelmét. 

A hétfő esti összecsapás jelentőségét növeli, hogy az idei utolsó, hétvégén sorra kerülő fordulóban épp a FCSB-nél vendégeskedik a Kolozsvári CFR.

Az utolsó mérkőzéséhez jutó forduló több izgalmas összecsapást is tartogatott a labdarúgás szerelmeseinek. Például az első mérkőzésen, a Concordia Chiajna–Poli Iași találkozón 9 gól is esett.

De több meglepő eredmény is született, a FC Voluntari és a Nagyszebeni FC Hermannstadt papíron jobban jegyzett ellenfelektől, az Astrától és a Gan Metantól rabolt ponto(ka)t. Ezzel a lehetőséggel élni tudott a Sepsi OSK, amely idegenben mért kiütéses vereséget az újonc Dunărea Călărașira és ezzel fejött a tabella 5. helyére.

FRISSÍTÉS: George Țucudean, a Liga 1 idei szezonjának legeredményesebb játékosa lőtte a FC Viitorul–Kolozsvári CFR mérkőzés egyetlen gólját, amivel a bajnokcsapat elhozta mindhárom pontot a tengerparti városból és megerősítette listavezető helyét a tabellán.

Toni Conceicao csapata nagyon eredményorientált játékkal rukkolt elő a zuhogó eső és erős szél miatt különösen nehéz körülmények között megrendezett összecsapáson, a vasutasok egy óvatlan hazai labdavesztést kihasználva kíméletlenül belőtték egyetlen helyzetüket.

Ezzel a győzelemmel a Kolozsvári CFR 43-ra növelte pontjai számát és nyugodtabban készülhet a 2018-as év utolsó összecsapására, amelyet éppenséggel legnagyobb riválisa, a fővárosi FCSB pályáján játszik szombaton este 8 órai kezdettel.

Labdarúgó Liga 1, a 20. forduló eredményei
Concordia-Poli Iaşi 3-6
FC Voluntari-Astra 1-1
Medgyesi Gaz Metan-Nagyszebeni FC Hermannstadt 0-2
Dinamo-U Craiova 3-0
Dunărea Călăraşi-Sepsi OSK 0-3
FC Botoşani-FCSB 1-3
FC Viitorul-Kolozsvári CFR 0-1

Kimaradt?