Hazai győzelemmel zárta az évet a Csíkszeredai Imperial Wet

Nagyszerű játékkal elért győzelemmel zárta az idei szezont a Csíkszeredai Imperial Wet a román teremlabdarúgó-bajnokság szombati fordulójában. A rivális Dunărea Călărași-t verték 4-2-re az Erőss Zsolt Arénában.

A csíkszeredaiak jól kezdtek, de nehezen lehetett feltörni a vendégek remek védekezését. Sőt kontrából náluk volt az első komoly helyzet, miután Rodrigo találta telibe a kapufát. Ezt követően helyre állt a „világ rendje” és lassan jöttek a hazai helyzetek is. Cr. Matei előtt adódott az első, majd Duque nem tudta estében az üres kapuba továbbítani a labdát, hogy végül Szőcs, miután kihúzta a kapust emeljen fölé, szögből.

Ezt követően a vendégeken volt a sor, hogy megdolgoztassák Dospinescut, aki állta a sarat. A 15. perc egy gyors gólváltást hozott. Előbb Fl. Matei avatta fel Igort, majd Tomescu lőtt közelről Dospinescu hálójába. Közben pedig mindkét csapat kigyűjtötte az 5-5 hibáját. Egy picit óvatosabb is lett a játék, majd egy gyors kontra után a Duna-partiak magukhoz ragadják a vezetést Plugaru góljával.

A szünetben Cosmin Ghermannak sikerült felturbózza játékosait. Nagy kedvvel jöttek ki a csíkszeredai fiúk játszani, és ez hamar meglátszott. Több helyzet is kimaradt Igor kapuja előtt, de a 23. percben Alvaro közelről nem hibázott. Tovább nyomott a hazai csapat: Tankó és Alvaro is nagyobbacska helyzeteket hagyott ki.

A meccs utolsó negyedére rátérve viszont az Imperial Wet újfent megszereztük a vezetést. Szőcs támadta le Thiágot és szerzett labdát, majd emelte Igor mellett a hálóba a játékszert. Jönnie kellett a Călărași-nak előre, jöttek is. Előbb Galan helyzetét fogja Dospinescu és amikor már ő is verve volt, Thiago lövésénél, akkor Covaci tisztázott a gólvonalról.

A meccs fordulópontja a hajrára esett. A 37. percben egyenlített a vendégcsapat Thiago góljával, de a játékvezető kezezés miatt – Rodrigo labdaátvételét látta szabálytalannak a gól előtt – visszafújta az akciót, sőt mi kaptunk ezzel egy 10 méterest mivel kigyűlt az ellen hatodik szabálytalansága. Alvaro állt a labda mögé és értékesítette azt magabiztosan.

A vendégek némi perlekedés és pályáról való levonulással való fenyegetőzés mellett folytatták a játékot, sőt vészkapus taktikára váltottak. Ez viszont csak rájuk volt veszélyes, hiszen előbb Szőcs, majd Dospinescu tévesztett célt kevéssel. A győzelem már nem forgott veszélyben, sőt a három pont azt jelenti, hogy a Csíkszeredai Imprial Wet, ha ideiglenesen is, de a második helyet foglalja el a bajnokságban, legalábbis hétfő estéig.

Eredmény: Csíkszeredai Imperial Wet – Dunărea Călărași 4–2 (1–2); Gólszerzők: Fl. Matei (15.), Alvaro (23., 37.), Szőcs (30.), illetve Tomescu (15.), Plugaru (19.); az Imperial felállása: Dospinescu (Paltán) – Alvaro, Covaci, Cr. Matei, Fl. Matei, Szőcs, Duque, Bermusell, Tankó, Dobri, Péter. edző: Cosmin Gherman.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?