Nő kézilabda Eb: román-magyar mérkőzés is lesz a középdöntőben

Román-magyar mérkőzés is lesz női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, miután mindkét csapat továbbjutott szerdán a csoportjából.

A román női kézilabda-válogatott parádés, 31-23-as győzelmet aratott szerda estbe Brestben a címvédő Norvégia ellen a Franciaországban zajló Európa-bajnokság csoportkörének utolsó mérkőzésén, és ezzel négy ponttal jutott a középdöntőbe.

Magyarország csapata két pontot vihet magával a csoportból, miután szerda este Montbéliard-ban váratlanul simán, 32-26-ra verte a spanyol válogatottat.  A román válogatott 18 éve nem győzte le világversenyen a norvég csapatot.

A szorosan indult meccsen 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám az Ambros Martin vezette román együttes egy 10-4-es rohamot mutatott be, és a félidőben az igen valószínűtlen 18-12-t mutatta az eredményjelző tábla.

A norvégok feltámadni látszottak a második félidőben, két gyors góllal nyitottak (18-14), de a románok hárommal válaszoltak (21-14) és magabiztosan tartották magukat, mi több, a különbséget kilenc gólra növelték (28-19), innen gyakorlatilag a cserepaddal fejezték be a meccset.

Románia 6 ponttal nyerte a D csoportot a 4 pontos Németország, a 2 pontos Norvégia, és a 0 pontos Csehország előtt. Az első három csapat a középdöntőben folytathatja a küzdelmet. A magyar együttes múlt szombaton 28-25-re kikapott az előző tornán ezüstérmes Hollandiától, majd hétfőn 24-18-ra legyőzte Horvátországot, így a C csoport második helyén végzett.

A középdöntő II. csoportjában, Nancyban a németekkel, a románokkal, valamint a címvédő norvégokkal találkozik majd a magyar válogatott, onnan az első kettő jut az elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?