Az olaszok legyőzésével Világliga-döntősök a magyarok

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8–7-re győzött Olaszország ellen a világliga C-csoportjának ötödik fordulójában, és ezzel már biztosan az első helyen végez a kvartettben, így bejutott a nyári döntőbe.

Nagy csata várt a csoportját magabiztosan vezető magyar válogatottra Bariban az olaszok ellen, és Benedekék számára a tét az volt, hogy már ma bebiztosítják-e a helyüket a nyári cseljabinszki világliga-döntőben.20130215-2-tum640

Benedek Tibor csapatában Decker Attila kezdett a kapuban, a ráúszásnál pedig a hazaiak hozták el a labdát. Ennek ellenére a magyar csapat szerzett vezetést, amikor Varga Dénes kiszorított helyzetből talált be.

Pietro Figlioli azonban ötméteresből egyenlített, és bár a hajrában emberelőnybe kerültek a magyarok, nem sikerült visszavenni a vezetést (1–1).

A második negyedben aztán Varga Dániel kihasználta az emberelőnyt, majd nem sokkal később a magyarok megúsztak, és Szivós Márton volt eredményes Vámos Márton passza után (1–3).

Maurizio Felugo és Alex Giorgetti azonban kegyetlenül kihasználta, hogy a Benedek-csapat emberhátrányba került, így egyenlítettek az olaszok (3–3).

Ám a válogatottba hosszú idő után visszatérő Madaras Norbertnek is sikerült betalálnia emberelőnyből még a nagyszünet előtt (3–4).

A harmadik játékrészt nem kezdte túl jól a vendégcsapat: az olaszok fordítottak két emberelőnyben szerzett találattal, ám Kis Gáborról előbb kiállítottak egy olaszt, majd ő maga talált be (5–5).

Az utolsó negyed elején ismét Kis Gábor harcolt ki kiállítást, és Decker Ádám be is talált a gyorsan bejátszott labdából.

Hiába egyenlített Figari, Török Béla megúszásból visszavette a vezetést, majd Kis Gábor alig több mint egy perccel a vége előtt kétgólosra növelte az előnyt (6–8).

Gallo még szépített a végén, de ez már kevés volt, így Benedek Tibor csapata megnyerte a rangadót, és csoportelsőségével bejutott a világliga döntőjébe.

Kimaradt?