Hatalmas győzelmet aratott a Sepsi OSK a bukaresti FCSB ellen

A Sepsi OSK szerda este hazai pályán 4-2-re győzte le a FCSB-t. A labdarúgó Liga 1 18. fordulójában a sepsiszentgyörgyi stadion fagyos pályáján csapott össze a két csapat, a hazaiak lelkes szurkolótábora viszont melegítette a hangulatot. A piros-fehér csapat bátor támadó játékának köszönhetően rendkívül fontos mérkőzést nyert, hiszen így közelebb jutott a felsőházi rájátszásba jutáshoz.

A mérkőzést a Sepsi OSK uralta, az első félóra után négy perc alatt két gólt is szerzett a csapat. Elsőként Gabriel Vașvari talált be az FCSB hálójába, majd rövid idő alatt megszületett a második sepsiszentgyörgyi gól is, ezúttal Florin Ștefan látványosan, sarokkal küldte hálóba a labdát.

A Sepsi OSK edzője, Eugen Neagoe tartotta magát a mondáshoz, miszerint „győztes csapaton ne változtass”, és a második félidőben is ugyanazt a felállást küldte pályára. A piros-fehér csapat Vașvári révén kiharcolt egy büntetőt, amit Ibrahima Tandia értékesített. A 3-0-s állás már a Sepsi OSK győzelmét ígérte, viszont a mérkőzés hajrájában a FCSB összekapta magát, és két alkalommal is betalált.

A bukaresti csapat számára az első gólt a csereként beállt Florinel Coman rúgta, majd a rendes játékidő előtt 3 perccel Raul Rusescu szabadrúgásból szépített. A mérkőzés vége előtti 3-2-es eredménynél már volt izgalom, viszont ez nem bátortalanította el a Sepsi OSK játékosait, hiszen a csereként beállt Joseph Mensah egy ellentámadásból megszerezte a mindent eldöntő negyedik gólt is.

„Megírtam a Mikulásnak, szurkoljon az OSK-nak. Megígérte, meg is tette, a Steaua meg lett verve!”, hangzott el a lelátón egy rímfaragó sepsiszentgyörgyi szurkoló szájából. A Sepsi OSK ezzel a történelmi eredménnyel 27 ponttal a ranglista 5. helyére került, megőrizve a felsőházi rájátszásba való jutás reményét.

A Liga 1 következő fordulójában a Sepsi OSK ismét hazai közönség előtt áll pályára, hétfőn 17.30-tól az FC Botoșani csapatát fogadja.

Labdarúgó Liga 1, a 18. forduló eredményei
FC Voluntari–Nagyszebeni FC Hermannstadt 2-0
Dinamo–Kolozsvári CFR 0-3
Medgyesi Gaz Metan–FC Viitorul 2-2
Sepsi OSK–FCSB 4-2
Dunarea Călărași–Astra Giurgiu (csütörtök, 14:00)
FC Botoșani–Poli Iași (csütörtök, 17:00)
Concordia Chiajna–CSU Craiova (csütörtök, 20:00) 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?