Liga 1: a Sepsi OSK ponttal tért haza Moldvából, a CFR oktatott a Fellegváron

Egy mérkőzés, a hétfő este 8 órakor kezdődő Astra Giurgiu–FC Botoșani van még hátra a labdarúgó Liga 1 tizenhetedik fordulójából, de ennek a kimenetele - egyelőre - nem befolyásolja sem a dobogós, sem pedig a rájátszás biztosító helyekért folyó harcot.

A labdarűgó Liga 1 tizenhetedik fordulójának nyitómeccsén a Sepsi OSK idegenben, a Poli Iași vendégeként lépett pályára. A háromszékiek nagyon megnyomták a meccs elejét, és már a 8. percben megszerezték az előnyt, amikor Tandia remek passzal juttatta gólhelyzetve Vașvarit, aki tíz méterről nem hibázta el a célpontot. A Poli válasza nem váratott sokáig magára, a moldvaiak már a 21. percben egyenlítettek, ekkor Flores fejelte Fejér kapujába a labdát.

 

A rossz pályaviszonyok nem tették lehetővé a szép focit, ezért a felek nem kockáztattak, biztonsági játékra összpontosítottak.

A forduló második mérkőzésén kiszakadt a gólzsák: a bajnoki címvédő és jelenlegi listavezető Kolozsvári CFR egy ötössel küldte haza a Fellegvárról a FC Voluntarit. A vasutasok csatára, George Țucudean mesterhármast ért el, majd betalált még Manea és Costache is. 

 

Ezzel a győzelmével Toni Conceicao csapata ideiglenesen 5 pontra növelte előnyét a táblázaton a vasárnap esti FCSB– Medgyesi Gaz Metan meccsig.

Előtte lejátszottak még szombaton két találkozót. Az elsőn az egyre inkább magára találó Fc Hermannstadt 1-0-ra legyőzte a Concordia Chiajnát és feljött a tabella 7. helyére. A második mérkőzést akár randagónak is nevezhettük volna, ám az első percekben esett két gól után Olteanu kiállítását követően a fővárosi Dinamo már nem volt egyenlő ellenfele a két évvel ezelőtti bajnok FC Viitorulnak, amely az ífjabb Hagi duplájával végül 4-1re nyert és ezzel megtartotta dobogós helyét a tabellán annak ellenére, hogy az őt üldöző Craiova ugyancsak győzni tudott. 

Ahhoz, hogy vasárnap este a FCSB sem botlott a Medgyesi Gan Metan ellen a játékvezetőnek is szerepe lehetett, ugyanis a dél-erdélyi gárda a 38. percban emberhátrányba került. Gigi Becali csapata nem tétlenkedett, 3 perccel később megszerezte a vezetést, majd a második félidő elején növelte előnyét. A medgyesiek is betaláltak egyszer Flores révén, de az egyenlítő gólra már nem volt erejük.

A Liga 1 tabelláját a Kolozsvári CFR vezeti 36 ponttal a 34 pontos FCSB és a 32 pontos Viitorul előtt. A Sepsi OSK a 6. helyen van 24 ponttal.

A következő fordulóban a Sepsi OSK a FCSB-t fogadja, a Kolozsvári CFR pedig Bukarestbe látogat a Dinamóhoz.

Labdarúgó Liga 1, a 17. forduló eredményei
Poli Iaşi–Sepsi OSK 1-1
Kolozsvári CFR–FC Voluntari 5-0
Nagyszebeni FC Hermannstadt–Concordia 2-1
Viitorul–Dinamo 4-1
CSU Craiova–Dunărea Călăraşi 1-0
FCSB–Gaz Metan 2-1
Astra–FC Botoşani (hétfő, 20:00)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?