Erste Liga: százszázalékos hétvégét zártak az erdélyi csapatok

A pénteki hármas győzelem után vasárnap is nyerni tudott minhárom erdélyi csapat a jégkorong Erste Ligában.

Csíkkszeredai Sportklub–Vienna Capitals II 7-1

Behúzta második úgymond kötelező győzelmét a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában. Ezúttal a Vienna Capitals II-t fektették két vállra a kék-fehérek köszönhetően az újabb jó harmadik húsz percenk.

A fiatal bécsi csapat igencsak bátran korcsolyázott ki a Vákár Lajos Műjégpálya jegére és igyekezett megdolgoztatni a hazaiak svéd hálóőrét Lundströmöt, aki tette is a dolgát, pedig néha igencsak egyedül hagyták társai. Helyenként oda-vissza játék volt, hogy a hajrá meghozza az első gólokat. Előbb Panov szerezte meg a vezetést, majd az utolsó másodpercekben Bauer mattolta Lundströmöt.

A második felvonás egy nagy Maurer helyzettel indult, majd a Sportklub percei következtek. Szép sorban Panov, Casanaeanu, majd Fodor hagyott ki 1-1 ziccert, hogy végül Valchar góljával újfent a Sportklubnak álljon a zászló. A gólt követően némi össze-vissza játék következett, mígnem a 32. percben Részegh gólra nem váltja csapata első emberelőnyét. Ezt követően a kék-fehérek magasabb fordulatszámra kapcsoltak, a hátrányok ellenére. Valchar hátrányban is közel áll a gólhoz, de a vas nem volt vele.

Az utolsó felvonás vendég góllal kezdődött, de Antal gólját magas bot miatt érvénytelenítették. A következő támadásban már Becze örvendhetett. Innentől kezdve beindult a hazai henger és sorra lőtték a gólokat eldöntve a három pont sorsát.

Mestermérleg
Hozó Levente, Csíkszeredai Sportklub: – A mérkőzés első felében sok hibával játszottunk, majd a második felére feljavultunk és egyértelműen mi domináltunk. Egy picit nehéz motiválni a játékosokat a kötelező meccsekre és ez miatt néha nehezebben is ment a játék, jobban oda kéne figyeljünk pár dologra.
Heiskanen Santeri, Vienna Capitals II.: – Az első két harmaddal meg vagyok elégedve. Jól küzdöttünk, szoros meccset tudtunk ekkor játszani. A harmadik harmadban lőttünk egy gólt, amit magas bot miatt elvettek, majd a következő támadásánál már mi kaptunk gólt. Majd jött egy fölösleges ostoba kiállítás és kaptuk az ötödik gólt. Ezzel pedig véget is ért a meccs. Újból nagyon sok hibát követtünk el, amelyeket egy ilyen top csapat kihasznál. Ha ezeket ki tudjuk küszöbölni, akkor jönni fognak a győzelmek is.

Dunaújvárosi Acélbikák-Brassói Corona 2-5 

A Dunaújvárosi Acélbikák kispadján először mutatkozott be a kanadai Corey Bricknell vezetőedző. A 43 éves szakember azonban finoman szólva sem lehetett elégedett az első harmadban látottakkal, mert hiába kezdett erősen a DAB, s alakított ki több ziccert is a vendégek kapuja előtt, a gólokat a brassói csapat szerezte. A 4. percben Tendler egy kapu mögül visszatett korongot juttatott Garbacz mögé, majd a 14. percben Gliga talált be, a 18. percben ismét Tendler volt eredményes, miközben a túloldalon Patrik Polc parádézott a kapuban.

 

A második felvonásban kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendégek főleg emberhátrányból  veszélyeztettek, igaz Garbacznak köszönhetően két szólót is megúsztak kapott gól nélkül az Acélbikák. Zsók azonban a 28. percben közelről betuszkolt egy kipattanót, s ekkor végleg eldőlni látszott a találkozó, mert hiába szépített a 38. percben Saluga egy óriási Garbacz-védést követően, a harmadik húsz percnek is háromgólos előnnyel vágott neki a brassói alakulat.

A záró harmadban hiába vette össztűz alá a vendégek kapuját a hazai csapat, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, ráadásul a Farkasok az 52. percben a végül három találatig jutó Tendler révén ismét kihasználtak egy nagy hazai védelmi hibát, végleg eldöntve ezzel a pontok sorsát. Az 57. percben Dubek még kozmetikázott az eredményen, de a brassói győzelmet ez nem befolyolásolta.

Mestermérleg
Corey Bricknell, vezetőedző, Dunaújváros: „Az első harmadban a fiúk idegesek voltak, szorították az ütőket, nem a képességeiknek megfelelően játszottak. Ha elvesszük az első játékrészt, akkor a második és harmadik harmadban 2-2 játszottunk. Nem adtuk fel, voltak helyzeteink, az ellenfél kapusa nagyokat fogott, remek meccse volt. Aminek örülök, hogy nem lett keserű a szánk íze a bekapott góloktól, hanem dolgoztunk egészen a végéig. Holnap visszajövünk a pályára és dolgozunk tovább.”
Greg Lindquist, vezetőedző, Brasov: „Az első harmadban jól mentünk, lőttünk három gólt, de mégsem voltam elégedett a játékkal. Az Újpesten mutatott teljesítményhez képest az összjáték, a pontosság és a koncentráltság hiányzott. Hiába látszik magabiztosnak a győzelem, a teljesítmény nem tetszett.”

Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC 3-2

A Vasas a Csíkszereda után a Gyergyó dolgát Is megnehezítette, de pontot nem tudott csenni. Bödök Bence duplázott a vendégeknél, de Tomanek az 58. percben a Gyergyónak szerezte meg a győztes találatot. A székely együttes így legutóbbi nyolc meccséből hetet megnyert. 

Eredmények

  • Hokiklub Budapest-UTE 0-5 (0-2, 0-2, 0-1) 
  • Dunaújvárosi Acélbikák-Brassói Corona 2-5 (0-3, 1-1, 1-1)
  • Fehérvári Titánok-DEAC 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
  • Gyergyói HK - Schiller-Vasas HC 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)
  • Csíkszeredai Sportklub-EV Vienna Capitals II (osztrák) 7-1 (1-1, 2-0, 4-0)
A tabella:
 1.  Csíkszeredai Sportklub    26 20   1   1   4 135-79  63 pont
 2.  FTC-Telekom                    23 16   4   2   1 103-51  58
 3.  Brassói Corona                 26 15   4   -   7  97-68  53
 4.  DEAC                                23 13   1   3   6  88-66  44
 5.  UTE                                   23 11   3   3   6  84-63  42
 6.  Gyergyói HK                      25 11   1   2  11  82-87  37
 7.  Dunaújvárosi Acélbikák     22  9   2   1  10  87-82  32
 8.  Fehérvári Titánok              23  6   2   2  13  82-92  24
 9.  EV Vienna Capitals II        23  5   1   -  17 65-114  17
10.  Hokiklub Budapest            22  3   -   2  17 53-109  11
11.  Schiller-Vasas HC            22  -   1   4  17 37-102   6

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?