Erste Liga: mindhárom erdélyi csapat győzött

Gyergyószentmiklóson elveszítette erdélyi túrája második meccsét az UTE. Az edzőváltás óta harmadik meccsét nyerte meg a Csíkszeredai Sportklub, a Brassói Corona biztosan győzött a Hokiklub Budapest ellen. 

Gyergyói HK–UTE 6-2 (3-1, 2-0, 1-1)

A nap meccsén az UTE korán emberhátrányba került, Csányi kapott 2+2 percet, és ezt ki is használták a hazaiak, egy percen belül előbb Góga, majd Kozma szerzett gólt. Az újpesti szépítésre sem kellett sokat várni, a 9. percben Hebar volt eredményes, szintén emberelőnyből. A következő emberelőnyt már nem tudták értékesíteni a gyergyóiak, de a harmad végén így is betaláltak, megint Kozma révén.

 

Hebar 2+10 perces büntetése áthúzódott a második játékrészre, ezt pedig kihasználta a Gyergyó, 14 másodperc után Constantin növelte tovább az előnyt. Feszült volt a meccs, egymást érték a büntetések, de aztán a meccs derekán egyenlő létszámnál szerezte meg ötödik gólját a székely együttes, ezúttal Ivácson révén, aki Kozmához hasonlóan először talált be a szezonban. A hazaiak négy a három ellen is támadhattak újabb kiállítások miatt, de ebből nem született gól.

Az utolsó harmad elején gyors gólt szerzett Nemes, így megcsillant a remény az UTE előtt, majd fél percig kettős fórban is játszhattak, de a gyergyóiak jól védekeztek. Páros kiállítás következett, majd Rusk kapott 2+10 percet, ám ebből nem tudtak előnyt kovácsolni a hazaiak. Nem úgy az 50. percben, amikor Benedek szerzett gólt, végleg eldöntve a meccset.

Az emberelőnyöket hatékonyan kihasználó Gyergyó sorozatban ötödik meccsét nyerte meg, az UTE négyes sorozata pedig véget ért.

Corona Brasov–Hokiklub Budapest 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)

Már fél perc után előnybe került a Brassó Lidhammar révén, majd a 15. percben Dorofejev növelte az különbséget. A hazaiak a második harmadban két emberelőnyös góllal még jobban elhúztak, és bár a Hokiklub szépíteni tudott, az utolsó harmadban is fölényben játszott a brassói csapat, és emberhátrányból is képes volt betalálni Molnár Zsombor.

Mestermérleg
Greg Lindqvist, vezetőedző, Brasov: „Nem játszottunk túl jól, figyelmetlenek voltunk, sokszor veszítettük el a korongot, de majdnem ötször annyit lőttünk kapura, mint az ellenfél. A célunk a három pont volt, és ezt sikerült is megszerezni.”
Gröschl Tamás, másodedző, HK Budapest: „Fiatal csapatunk van, és az ellenfél többet tett a győzelemért. Bizonyos pontokon ez egy könnyű meccs volt a Brassó számára. Többet vártam az első sorunktól. Végül a jobb csapat nyert, gratulálok Gregnek, megérdemelték a győzelmet.”

Fehérvári Titánok–Csíkszereda 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)

Jó tempóban indult a meccs, rögtön az elején mindkét együttesnek volt helyzete. Először a Titánok játszhattak fórban, de a szeredaiak jól védekeztek. Nem sokkal később a fehérváriak is megfogyatkoztak, és a Sportklub kihasználta ezt, Valchar a kapus lábai között lőtt a hálóba. Lundströmnek is volt dolga bőven, de a svéd kapus állta a rohamokat.  

A fordulás után is maradt a nagy iram, mindkét oldalon sok lövéssel. Mikhnov a kapuvasat találta el, míg a másik oldalon Reiternek, Szitának és Bennettnek is volt lehetősége egyenlíteni, ám ezek kimaradtak. A harmad vége előtt egy perccel Valchar nem hibázott, megduplázva a szeredai előnyt.

Az utolsó harmad vendég lehetőséggel indult, majd Szita vezetett kontrát, és a kipattanót Madácsi ütötte be, ezzel szépítve. A 45. percben pedig az egyenlítés is összejött, a fehérvári emberelőny végén Kiss Patrik távoli lövésébe Bennett ért bele. A gól után is fórban játszhattak a Titánok, ám ezzel nem tudtak élni, majd fordult a kocka, és a Sportklub volt emberfölényben, amit ki is használt Papp Szabolcs révén. Bennett és Madácsi is közel járt az egyenlítéshez, de sem ekkor, sem aztán emberelőnyben nem tudott eredményes lenni a hazai csapat. A hajrában Kornakker lejött, és nagy erőket vetett be a Fehérvár, ám Szita a kapuvasat találta el. Valchar a megszerzett korongot az üres kapuba lőtte, eldöntve a meccset.

Az edzőváltás óta százszázalékos mérleggel áll a Csíkszereda, míg a Fehérvár hét meccs óta nem győzött, noha ezúttal is bátor játékot mutatott be.

Mestermérleg
Kiss Dávid, vezetőedző, Fehérvári Titánok: "Az első harmad nem igazán tetszett, aztán a második harmadban változtattunk ezen, küzdöttünk és jobban is ment a játék. A Ferencváros ellen kétgólos hátrányból tudtunk visszakapaszkodni, ez ma is megtörtént, ezeket pozitívumként tudjuk tovább vinni a következő mérkőzésekre."
Hozó Levente, vezetőedző, Csíkszereda: „Tudtuk, hogy nagy mérkőzés előtt állunk, a Fehérvár egy hajtós csapat, aki 60 percen keresztül korcsolyázik, de az első és a harmadik harmadban föléjük tudtunk kerekedni.”
A tabella:
 1. FTC-Telekom                   22 16   4   2   - 101- 48  58 pont
 2. Csíkszeredai Sportklub    23 17   1   1   4 112- 73  54
 3. DEAC                               22 13   1   3   5  86- 62  44
 4. Brassói Corona                 23 12   4   -   7  85- 65  44
 5. UTE                                  21 10   3   3   5  79- 60  39
 6. Gyergyói HK                    22  9   1   2  10  73- 79  31
 7. Dunaújvárosi Acélbikák   19  8   2   1   8  80- 67  29
 8. Fehérvári Titánok             21  5   2   2  12  74- 85  21
 9. EV Vienna Capitals II      20  4   1   -  15  57- 98  14
10. Hokiklub Budapest           21  3   -   2  16  53-104  11
11. Schiller-Vasas HC             20  -   1   4  15  32- 91   6

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?