Csíki siker született a székelyföldi futsal-derbin

Rangadót rendeztek a román teremlabdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában, ahol a Csíkszeredai Imperial Wet az FK Székelyudvarhelyt fogadta. Épp telt ház nem volt, de így is sokan voltak kíváncsiak a két csapat egymás elleni meccsére.

A találkozót pedig a hazaiak kezdték jobban és az első percben Alvaro lőtt centikkel mellé, hogy a túloldalon Miklós tévedjen. Az Imperial azonban szép lassan átvette a mérkőzés irányítását és Bermusell a 6. percben meg is nyitotta a gólfesztivált, hogy Mánya egyenlítsen szúk két percen belül. Ez viszont nem változtatott a meccs képén. A hazaiak domináltak és jöttek is a gólok. Alvaro, Cr. Matei és Tankó is bevette az udvarhelyi kaput. Ezt növelni is lehetett volna, de Szőcs, illetve Covaci ziccert vétett, sőt előbbi még Grigorassal szemben is rontott. Hadnagy viszont büntette ezt kétgólosra csökkentve a hátrányt.

A második félidő újfent hazai nyomással kezdődött. Alvaro kapufát talált, míg Cr. Matei kevéssel lőtt mellé. A 23. percben Bermusell viszont duplázni tudott. Ekkor váltott az FK: keményen letámadtak már a csíki kapu előtt. Így kiharcoltak egy büntetőt, amit Szécsi lőtt be, majd átálltak vészkapus taktikára. Itt gondba kerülhetett volna a hazai csapat, de előbb Dospinescu Mikló lövését védte, majd Szécsi a kapufát találta el. Időt is kért Cosmin Gherman. Az időkérés után egy adok-kapok következett egy-egy góllal. A hajrára viszont maradt a vészkapus megoldás a vendégeknél, ami sok kockázatot rejtett magában és ez vissza is ütött, hiszen Szőcs László és Alvaro is betalált végleg lezárva a meccset.

Csíkszeredai Imperial Wet – FK Székelyudvarhely 8–4 (4–2)
Gólszerzők: Bermusell (6., 24.), Alvaro (9., 39.), Cr. Matei (9., 35.), Tankó (13.), Szőcs L. (38.), illetve Mánya (8.), Hadnagy (19.), Szécsi (26., 36.).
Imperial-Wet: Dospinescu (Paltán) – Alvaro, Bermusell, Cr. Matei, R. Matei, Duque, Szőcs László, Tankó, Covaci, Dobri, Péter. Edző: Cosmin Gherman.
FK: Grigoras – Csoma, Szécsi, Mánya, Miklós, Hadnagy, Kedei, Csala, Hegyi, Bálint, Jakab, Boda, Szőcs Lóránd. Edző: Jakab Zoltán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?