Csütörtökön nem csak a foci hozza lázba a csíkszeredaiakat

Miközben Csíkszereda labdarúgó közönsége, és nemcsak, az FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo Románia-kupa nyolcaddöntőre figyel, addig a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata Brassóba látogat az erdélyi derbire.

Főpróbaként sima kilencgólos meccsen nyert meg a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata hétfő este a Gyergyói Hoki Klub ellen és ennek fényében remek hangulatban készültek a csütörtök esti Brassói Corona elleni idegenbeli rangadóra. A dupla fontosságú erdélyi derbire ugyanakkor a Cenk alattiak is jó formában érkeznek, hiszen a magyarországi kiszállásukról a megszerezhető 12 pontból kilencet behúztak és bizonyították, hogy amennyiben a jégkoronggal foglalkoznak, akkor igencsak jó erőt képviselnek.

Ugyanakkor a Sportklub szakvezetése tartja magát a korábbi elveihez és csak a csapat saját játékával foglalkozik. Ennek fényében a szakmai stáb ugyanazt várja el a játékosoktól, mint a legutóbbi találkozón. „Nem áll szándékunkban változtatni a felállításon és remélhetőleg nem jön semmi közbe, hogy ezen elképzelés meghiúsuljon. Ugyanazt a játékot és felfogást szeretnénk viszontlátni a srácoktól, mint amit hétfőn. Önbizalmat adott az a meccs, hiszen végre gólokat lőttünk, míg hátul nagyon jól zártunk és első kapott gól nélküli meccsünket tudtuk le – fogalmazott Hozó Levente másodedző.

A Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub mérkőzés 18.30 órától kezdődik és úgy a román bajnokságba, mint az Erste Ligába beleszámít.

Kimaradt?