Liga 1: a CFR-é volt az utolsó szó az erdélyi rangadón

Egy nap után visszavette listavezetői helyét a labdarúgó Liga 1 táblázatán a Kolozsvári CFR, amely vasárnap este idegenben legyőzte 2-1-re a Sepsi OSK csapatát és ezzel letaszította az őszi szezon trónjáról a fővárosi FCSB-t.

A labdarúgó Liga 1 alapszakaszának 13. fordulója keretében találkozott vasárnap este a szemerjai stadionban a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR. Az erdélyi randagó mindkét csapat számára nagy fontossággal bírt, ugyanis a nyilvánvaló presztízscsatán túl mind a Sepsinek, mind pedig a CFR-nek rendkívül fontos volt a 3 pont megszerzése. A 19 pontos házigazdák remélték, hogy egy jó eredménnyel feljebb kapaszkodhatnak a tabellán, és a bajnokság alapszakaszának felénél rájátszást érő helyet foglalhatnak el. Ezzel szemben a címvédő Kolozsvári CFR győzelmi kényszerben volt, hiszen nagy riválisa, a fővárosi FCSB egy nappal korábban legyőzte a FC Voluntari egyesületét és ezzel megelőzte a táblázaton. 

A teltház előtt megrendezett mérkőzés egy viszonylag gyors és semmiből született vendéggóllal indult, a vasutasok egy jobboldali szöglet után szerezték meg a vezetést Omrani révén, aki jókor volt jó helyen Drăghici szerencsétlen megmozdulásánál. A CFR a gól után profi csapathoz illően lezárta az Arlauskis kapuja felé vezető útvonalakat, amikor pedig a Sepsi csatárai, elsősorban Tandia átfúzték magukat a két védelmi soron, akkor a litván kapus hárítani tudott.

A második félidő is eleje hasonló forgatókönyv szerint zajlott, míg a 64. percben Mate Males egy valóságos karatémozdulattal szájon nem rúgta Tandiát és ezért - jogosan - piros lapot kapott. A hazaiak nyomása egyre nőtt és a 80. percben Florin Ștefan megszerezte az egyenlítő gólt.

A döntetlennel egyik fél sem volt elégedett, mindkét csapat hajtott a 3 pontért. Ez a rutinosabb és pragmatikusabb CFR-nek sikerült, amely a 89. percben egy újabb pontrúgást követően tizenegyeshez jutott - jogosan, Vașvari visszarántotta Andrei Mureșant -, amit Ciprian Deac hidegvérrel értékesített.

A mérkőzés lefújása után Eugen Neagoe, a Sepsi OSK edzője letámadta a játékvezetőket, majd a mérkőzést közvetítő televízióknak adott interjúban is arra panaszkodott, hogy 13 forduló alatt egyetlen büntetőt sem kapott a csapata és iszonyatos ellenszélben dolgozik a háromszéki csapatnál.

Ezzel szemben Toni Conceicao elsimerte, hogy sokkal igazságosabb lett volna a döntetlen.

A hét közepén mindkét csapatra újabb mérkőzés vár, ezúttal a Román Kupában, a Kolozsvári CFR a Medgyesi GazMetanhoz, a Sepsi OSK pedig CS Miovenihez látogat a nyolcaddöntőben. Egy harmadik erdélyi csapat, az FK Csíkszereda hazai pályán fogadja a Bukaresti Dinamót.

Labdarúgó Liga 1, a 13. forduló eredményei
Poli Iaşi-Nagyszebeni FC Hermannstadt 0-2
Astra-U Craiova 0-3
FC Botoşani-Viitorul 1-2
FCSB-FC Voluntari 2-1
Dunărea Călăraşi-Szászmedgyesi Gaz Metan 0-0
Sepsi OSK-Kolozsvári CFR 1-2
Concordia-Dinamo 0-0

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?